Thomas Leman is de kersverse doelman van SV Kortrijk: “Ik wil echt een grote rol spelen”

Een van de nieuwelingen bij SV Kortrijk is Thomas Leman, die overkomt van reeksgenoot VV Emelgem-Kachtem. De 30-jarige doelman gooide vorig seizoen bij de fusieploeg al vrij vroeg de handdoek in de ring en wil bij de blauw-zwarten bewijzen dat hij nog lang niet opgebrand is.

Thomas Leman voelde zich bij Emelgem-Kachtem tekort gedaan, en borg al vrij vroeg in het seizoen de keeperhandschoenen op. “T1 Geoffrey Barre kwam zijn afspraken tegenover mij niet na”, beweert de kersverse nieuwe doelman van SV Kortrijk. “Voor mij deed het de deur dicht. Verder wil ik er geen woord meer aan vuil maken. Bij mijn nieuwe ploeg SV Kortrijk begin ik vanaf nul, ligt de bal in mijn kamp. Ik zal er alles aan doen om te bewijzen dat ik tot meer in staat ben dan een rol als bankzitter. Of na die lange onderbreking het gebrek aan balgevoel me geen parten zal spelen? Wees er maar zeker van dat ik volledig fit en gefocust tussen de palen zal staan. Ik heb een doel voor ogen en zal er alles aan doen om het ook waar te maken. Tenslotte onderhield ik de conditie in het liefhebbersvoetbal.”

Voor de prijzen

Thomas Leman is geen onbekende bij SV Kortrijk. “Zeven seizoenen geleden was ik ook al aan de slag bij de blauw-zwarten”, zegt de Pittemnaar. “Ik ken er nog meerdere bestuurders en spelers van toen. Vooral met T2 Jan Libbrecht had ik destijds een goede band. Het zal straks niet anders zijn. T1 Diederik Haesebrouck is mij minder bekend. Maar hij lijkt me een goede gast die SV Kortrijk opnieuw wil laten meedoen voor de prijzen.”

SV Kortrijk leek vorig seizoen aanvankelijk een van de kandidaten om een eindrondeticket in de wacht te slepen. Uiteindelijk moesten de blauw-zwarten met minder genoegen nemen. “Wat de ambities van mijn nieuwe club zijn, is me nog niet bekend. Dat zal ik wel vernemen op de ploegvoorstelling die op zondag 7 juli wordt gehouden. Op die bijeenkomst zal ik tevens mijn nieuwe ploegmaats leren kennen. Eén ding weet ik zeker, tijdens de gesprekken die ik voerde om mijn overgang te regelen, voelde ik veel goesting. SV Kortrijk wil straks opnieuw een rol van betekenis spelen en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen”, besluit Thomas Leman. (AV)

The post Thomas Leman is de kersverse doelman van SV Kortrijk: “Ik wil echt een grote rol spelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bart De Wever (N-VA) wil deze week vervellen tot formateur van volgende regering

N-VA-voorzitter Bart De Wever hoopt woensdag naar de koning te kunnen stappen met de boodschap: maak mij formateur van de volgende regering. Er wordt nog steeds gekeken naar Vooruit, maar de Vlaamse socialisten zitten stilaan vast in de fuik die De Wever opstelde. Politiek journaliste Isolde Van den Eynde maakt een stand van zaken op. “De vraag voor Vooruit is:

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe woedende DJ Hardwell abrupt zijn optreden beëindigt op Saga Festival: “Zo kan ik dit niet”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »