Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom, je moet enkel graag willen zingen”

Hoe zou het nog zijn met het Kortrijkse Stadskoor? “Alles goed en wel en in volle verdere opbouw”, zegt drijvende kracht Diederik Glorieux, een Kortrijkse componist. “Om elk op hun eigen manier – met een eigen verhaal, taal of melodie – het geluid van de stad Kortrijk te weerspiegelen.”

Stadskoor is een initiatief van de vzw Wit.h, samen met Schouwburg Kortrijk, Muziekcentrum Track, Wilde Westen en DURF2030 en werd in maart van dit jaar opgericht. Het repertoire bestaat uit traditionele koorzang gecombineerd met moderne elektronische klanken. “Dit unieke samenspel weerspiegelt de veelzijdigheid en diversiteit van onze stad. Centraal daarin staat het thema ontmoeting”, zegt Diederik. Hou je van zingen en wil je dat delen met anderen en het publiek? Dan is het Stadskoor Kortrijk jouw podium. Iedereen is welkom, ongeacht ervaring.

“Het Stadskoor wil een afspiegeling zijn van alle mensen in Kortrijk. Daarom nodigen we iedereen uit, ongeacht achtergrond, leeftijd of afkomst. Eén ding verbindt ons: de liefde voor muziek in al haar vormen”, zegt Diederik Glorieux nog.

Geen partituren

Bij het Stadskoor Kortrijk gebruiken ze geen partituren. “We gaan samen op een muzikale ontdekkingstocht. Stemmingen, beleving en samenwerking staan centraal. Tijdens de repetities leren de zangers elkaars stem en cultuur kennen. We werken aan meerstemmig zingen en vrij soleren. Tijdens de repetities wordt alles opgenomen en in de studio worden de nummers in elkaar gezet. Tijdens de uitvoeringen voegt Dimitri live nog extra ritmische lagen toe, terwijl het koor live zingt. In april was er nog een nieuwe repetitie met mensen van vreemde origine.”

Repetities

Het Stadskoor maakte zijn wervelende debuut op Sinksen’24 en trad drie keer op. De volgende afspraak is bij de opening van ABBY, op 11 november. Na de zomerstop beginnen de repetities weer in september. Wie interesse en lef heeft, is welkom om mee te doen en zijn of haar stem te laten horen in het Stadskoor Kortrijk.

Meer info kan je vragen via mail: bart.vdv@vzwwith. “Iedereen is bij ons welkom”, zegt Bart Vandevijvere van Wit.h. “Je hoeft geen notenleer gestudeerd te hebben. De enige voorwaarde is dat je graag zingt.”

The post Stadskoor Kortrijk in volle opbouw: “Iedereen is welkom, je moet enkel graag willen zingen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Weer fun op en naast de IJzer met IJzerfun: “Blijven kamperen kan één avond”

Naar ondertussen jaarlijkse traditie is er weer het zomerevent IJzerfun. Dit jaar gaat IJzerfun door van zaterdag 13 juli tot en met zondag 28 juli in Roesbrugge, op de weide ter hoogte van de brug tussen Professor Rubbrechtstraat nummer 1 en Bergenstraat 1. “Op zaterdagavond 20 juli organiseren we één avond Camping IJzerfun waarop mensen zich kunnen inschrijven om te

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

Limburgse Turken diep ontgoocheld na verlies tegen Nederland op het EK: “Onze trainer had veel sneller moeten ingrijpen”

Geen of weinig getoeter door de Turkse gemeenschap in Limburg gisterenavond. Turkije heeft niet kunnen stunten tegen Nederland op het EK voetbal. Ze verloren met 2-1. Na het laatste fluitsignaal was de ontgoocheling groot bij de Turkse supporters. Bij Oranje was de vreugde dan weer groot. Verschillende Nederlanders uit Limburg volgden de match in cafés aan de grens met Nederland.

Lees meer »

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »