Sir Keir Starmer: de “saaie” advocaat die de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk wordt

Keir Starmer wordt de nieuwe eerste minister van het Verenigd Koninkrijk. Het is u vergeven als u weinig over de man weet. De Britten hebben vooral op de Labour-politicus gestemd omdat ze na veertien jaar de conservatieven kots- en kotsbeu zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van de Makers

Op de Nacht van de Makers in Brugge kregen acht makers het kwaliteitslabel ‘Handmade in Brugge’ en ontving goudsmid Lore De Backer de ‘Prijs Jonge Makers’. Het opmerkelijke hebbeding The Bruges Fourchette, een frietvorkje in de vorm van het Belfort, werd er uitgeroepen tot ‘Most Wanted Souvenir’.
The post Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Met de schrik vrij: Messi mist in strafschoppenreeks, maar ‘Dibu’ Martínez loodst Argentinië toch naar halve finale

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Volg al het nieuws en alle uitslagen op de voet in deze liveblog!

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie (derde) vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die ook opnieuw een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud

Lees meer »