Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.

Dat het schaakspel zeker niet enkel voor knappe koppen is, weten Luc Beuselinck en Danny Vanbelleghem, de bezielers van schaakclub Krakkemat, wel zeker. Na een snelschaaktornooi tijdens de Corneliusfeesten in 2023, meldden zich het eerste speelseizoen, ruim onverwacht, al meteen een 20-tal spelers om het tegen elkaar op te nemen. Nog eens minstens evenveel beginners leerden er dankzij de club de geheimen van het oeroude schaakspel kennen.

Stappenmethode

Ondertussen treffen elke twee weken alle leden elkaar op donderdagavond in dienstencentrum Veltershof in Veldegem. Voor de schaakinitiatie met de bekende Stappenmethode is iedereen vanaf 10 jaar er welkom. “Stap 1 is vooral het uitleggen van de spelregels maar dan op een manier dat je na een zekere tijd spelplezier ervaart”, duidt Luc.

“Heel wat mensen krijgen de spelregels in een halfuurtje uitgelegd maar raken dan tijdens een schaakpartij met alle stukken de weg en hun motivatie kwijt. Door een doordachte opbouw van makkelijk naar moeilijk, inoefening en spelletjes, voorkomen wij dat, en is het schaakspel voor velen wel haalbaar.”

Bij Krakkemat leerden het eerste seizoen al kinderen het schaakspel aan, maar bijvoorbeeld ook volwassenen die willen spelen tegen hun (klein)kinderen. Wie al meer ervaren is kon zich uitleven voor het eindklassement. Voor die groep zijn er ook lessen voor gevorderden en een ontmoeting met een andere club gepland. Uitgroeien tot een club van de Vlaamse Schaakliga en/of de Koninklijke Belgische Schaakbond (KBSB) kan, maar wel met een spelerskern die zich kan en wil meten met spelers uit andere clubs.

Tweede seizoen

“We hopen een nieuwe groep mensen te kunnen samenbrengen voor initiatie. Daarnaast zijn alle schaakliefhebbers van gelijk welk niveau welkom in onze club”, vertelt Luc Beuselinck nog.

Na de Corneliusfeesten van september 2024 start het tweede clubseizoen. Wie al voldoende kan schaken of dat altijd al eens had willen leren, is welkom om aan te sluiten bij Krakkemat. (HV)

The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Driedaags feest aan café Hazekapel

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli is er een driedaags feest aan café Hazekapel in de Doelstraat 97 in Ingelmunster.
The post Driedaags feest aan café Hazekapel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »