Prefinanciering Vlaamse subsidie voor tennisloods in Veurne

De bouwwerken voor de nieuwe indoortennishal met padel op het Will Tura-sportpark in Veurne schieten goed op, maar toch blijkt er ineens een onverwachte kink in de kabel te zijn. De toegekende Vlaamse subsidie voor sportinfrastructuur ten bedrage van 533.160 euro zal pas worden uitbetaald na de voorlopige oplevering van de sportinfrastructuur. Daardoor zit de bouwheer even met een liquiditeitsprobleem.

Bouwheer Indoor Veurne bv moet dus eerst zelf de lopende facturen betalen zonder dat hij al kan beschikken over het subsidiebedrag. Pascal Sticker, schepen van Sport, licht toe: “De bouwheer heeft een voorstel aan de banken gevraagd voor een kortetermijnfinanciering – een overbruggingskrediet voor zijn liquiditeitspositie. Daaraan hangt een bijkomend kostenplaatje van 5.000 tot 7.000 euro, afhankelijk van de uitbetalingstermijn van de Vlaamse subsidie. Wanneer de stad bouwheer zou zijn geweest en ontvanger van de Vlaamse subsidie sportinfrastructuur, dan zou deze kostprijs ook ten laste van de stad zijn geweest. Het stadsbestuur is dan ook bereid om deze kosten hiervoor voor zijn rekening te nemen.”

Subsidie opgetrokken

Eerder werd de toegekende investeringssubsidie van 800.000 euro al opgetrokken met 192.800 euro en werd de terugbetaling van de toegestane lening van 980.000 euro gespreid over 18 jaar.

De tennishal, die recht tegenover de outdoorterreinen van tennisclub Bachten de Kupe ligt, in de zone tussen het kunstgrasveld en de parking van de sporthal, beslaat een oppervlakte van 9.200 vierkante meter. In de tennishal komt er niet alleen een nieuw tenniscomplex, maar ook petanquespelers krijgen er hun petanquepleinen, Fitscool vindt er een nieuw onderkomen voor de fitnessclub, en buiten worden padelvelden aangelegd.

The post Prefinanciering Vlaamse subsidie voor tennisloods in Veurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Brownfieldconvenant moet nieuw leven geven aan oude Campinasite: Ruimte voor kmo’s en bedrijven

Nadat de Vlaamse regering eind mei het brownfieldconvenant Klerken-De Melkerie goedkeurde, volgde onlangs een inspraak- en informatiemoment. Bedoeling is dat het noordelijk deel van de site herontwikkeld wordt tot “een bedrijventerrein gericht op lokale bedrijven en bedrijven met een ruimtelijk-functionele relatie met de landbouw.”
The post Brownfieldconvenant moet nieuw leven geven aan oude Campinasite: Ruimte voor kmo’s en bedrijven

Lees meer »

“Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”: wie is Vincent Verbeecke (29), de nieuwe kandidaat-voorzitter van Open Vld?

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »