Op zondag 7 juli gaat de derde editie van Gespoorde Woorden door

Gespoorde Woorden, een ode aan de Nederlandse taal in het kader van de Vlaamse feestdag, gaat op zondag 7 juli vanaf 16 uur door in het Begijnhof.

“De taal als bindmiddel in Vlaanderen is en blijft belangrijk, en wordt nog meer dan ooit noodzakelijk in de samenleving. Het Guldensporencomité organiseert dit om een breder publiek te bereiken. Het thema dit jaar is ‘omarming’, van taal en elkaar”, duidt Jan Dhaene, covoorzitter Guldensporencomité en secretaris Marnixring Kleikop.

Dit jaar is er een uitgebreide samenwerking met Cultuurlab Vlaanderen, Marnixring en Davidsfonds Kortrijk. Ook de Letterzetters uit Kortrijk doen voor de derde keer opnieuw mee, ditmaal met Jordy Spyt. “Joris Denoo, geland dichter uit Heule, deed ook al mee in de eerste editie en komt nu terug. Oud-journalist Johan Velghe en lid van Marnixring Kleikop brengt proza: een toelichting bij honderd jaar na de koninklijke uitvaart van Dr. Alfons Depla. Achilles Surinx, voorzitter van Davidsfonds Kortrijk, zal weer een gedicht brengen. Hij brengt Frank Vandenbroucke mee, Kortrijkse dramaturg.”

Glen De Waele spreekt voor Cultuurlab. “Geen ‘Vlaanderen Feest’ zonder omarming van onze Nederlandse taal met sterke, diep gewortelde verhalen en een palet vol poëtisch divertimento. Onze taal is de warme thuis van het inclusieve Vlaanderen”, aldus Glen.

Elena Dementieva vluchtte uit Oekraïne naar Kortrijk en leerde Nederlands. Zij brengt haar vertaalde gedichten voor een derde keer. Pol Ranson speelt tussendoor muziek en brouwerij Ruimtegist zorgt voor het lokale bier.

Bij goed weer gaat Gespoorde Woorden door buiten in het Begijnhof, anders in de Sint-Annazaal. De toegang is gratis.

The post Op zondag 7 juli gaat de derde editie van Gespoorde Woorden door is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal leerlingen volgt les in een zomerschool: “Geef ons maar school. Een vakantie zonder zon is toch geen vakantie”

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Op ‘de echte

Lees meer »

Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan”

Tijdens de Cadet Challenge volgend weekend, die voor de zevende keer op rij in Zandvoorde plaatsheeft, zijn er in hun categorie zo’n zeventig renners waar ze in drie reeksen worden ingedeeld.
The post Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

“Hij had dit afscheid zo gewild, fietsen was alles voor hem”: emotionele ouders van verongelukte André Drege (25) spreken renners toe in Oostenrijk

Emotionele momenten in de Ronde van Oostenrijk. Ter nagedachtenis van André Drege (25) – de Noorse renner die gisteren viel in de afdaling van de Großglockner en overleed – werd de slotrit vandaag geneutraliseerd. De renners en stafleden van Dreges ploeg Team Coop-Repsol konden hun tranen op het podium niet bedwingen, de ouders van Drege spraken achteraf het peloton toe.

Lees meer »

Straf! Volledig podium op WK garnaalpellen in Frankrijk is West-Vlaams: Ann (56) uit Brugge is wereldkampioen

In het Franse Leffrinckoucke werd het WK garnaalpellen georganiseerd. Opmerkelijk wel: het volledige podium is West-Vlaams! Ann Dalle uit Brugge is wereldkampioen geworden. Ze pelde maar liefst 111 gram garnalen in 10 minuten. Vorige week werd ze, met 105 gram gepelde garnalen in 10 minuten, derde in Oostduinkerke.
The post Straf! Volledig podium op WK garnaalpellen in Frankrijk is

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse stemmen

Over ons onderwijs lijkt iedereen tegenwoordig een mening te hebben. Knack peilde het voorbije schooljaar in ‘De Leraarskamer’ naar wat leerkrachten zélf denken over het lerarentekort, de nieuwe minimumdoelen of centrale toetsen. Dat doet ons zusterblad straks opnieuw, maar nu gaat in élke provincie een panel leerkrachten met elkaar in gesprek.
The post De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse

Lees meer »