Oostendenaar slaat grootouders in elkaar, maar moet niet naar de cel: “Hij ging als een wilde tekeer”

Een 29-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen voor geweld tegen zijn grootouders.

Op 7 mei 2024 stapte C.V. met zijn eigen sleutel het appartement van zijn grootouders in Middelkerke binnen. Hij was duidelijk onder invloed en haalde allerlei drugs uit zijn zakken. Het kwam tot een ruzie met zijn grootouders, waarbij V. zijn opa uit diens relaxzetel trok en hem schopte. Hij greep zijn grootmoeder bij de haren en gaf haar enkele vuistslagen. Hij duwde tafels omver en gooide met stoelen.

Ook een vrouw die in het appartement aanwezig was, moest het ontgelden. Hij trok haar bij de haren naar de gang waar hij haar hoofd tot drie keer toe tegen de liftdeur sloeg. Hij gaf haar ook enkele vuistslagen op het borstbeen waardoor ze moeilijk kon ademen. Ze liep net als de grootouders slechts lichte verwondingen op.

Brave jongen

De grootouders omschreven hun kleinzoon als een ‘brave jongen’, met wie ze het beste voorhadden en die ze financieel ondersteunden. De opa verklaarde dat V. ‘als een wilde tekeer ging’ onder invloed van alcohol. C.V. ontkende dat hij zijn grootouders geslagen had, maar de rechtbank hechtte daar geen geloof aan.

C.V. ontkende zelf dat hij zijn grootouders had geslagen. Naar eigen zeggen was het niet meer dan wat ‘duw- en trekwerk’. maar de rechtbank achtte dit niet geloofwaardig. De rechtbank hield wel rekening met zijn blanco strafblad en legde hem drie jaar proeftijd op.

(AFr)

The post Oostendenaar slaat grootouders in elkaar, maar moet niet naar de cel: “Hij ging als een wilde tekeer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen vaccins, geen behandeling en tot 90% risico op overlijden: uitbraak Marburgvirus in Rwanda baart WHO zorgen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt voor het marburgvirus. Het virus, dat een neefje is van het al even gevreesde ebolavirus, zorgde al voor acht doden in Rwanda. “Er werken veel Belgen in het land, dus er is een kans dat het ook naar hier komt door toevallige reizigers”, verklaart viroloog Kevin Ariën van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Hij legt uit

Lees meer »

Liesbeth Homans (N-VA) blijft voorlopig voorzitter Vlaams Parlement: Rousseau (Vooruit) heeft nog geen opvolger aangeduid

Nu het regeerakkoord rond is en de ministerposten verdeeld zijn, kan toekomstig Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement zijn regeerverklaring afleggen. Op de valreep is er dan toch nog een Septemberverklaring. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi betreurt dat de Vlaamse ministerposten gisteren gelekt werden voor aanvang van het congres waar zijn partij haar deelname goedkeurde. Volg alles op

Lees meer »

Na de Rode Duivels nu ook de Blind Devils: “Horen we gejuich, dan weten we zelf ook ineens dat er gescoord is”

Onze Rode Duivels waren al ooit nummer 1 van de wereld, de voetbalbond wil nu ook scoren met de Blind Devils, de nationale selectie van blinde en slechtziende voetballers. Met een nagelnieuw, speciaal voor hen aangelegd terrein op het oefencomplex in Tubeke hopen ze zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Los Angeles 2028. Hoe weet een blinde voetballer

Lees meer »

“Ik was nu beter op ‘het zwarte gat’ voorbereid”: Emma Meesseman pikt zes weken na emotionele Spelen draad weer op met Fenerbahçe

Zes weken bleken voor Emma Meesseman meer dan voldoende om de intense emoties van Parijs 2024 te verteren. Ja, ze houdt een zure nasmaak over aan de Spelen, maar tegelijk genoot de 31-jarige Ieperse ook met volle teugen van het ongekende enthousiasme rond de Belgian Cats. En nu is het alweer tijd om met Fenerbahçe een nieuw hoofdstuk aan te

Lees meer »

Boomhut en spannende kabelbaan maken Pastoorsbos in Beveren de plek voor speelplezier en avontuur

Het vernieuwde speelplein in het Pastoorsbos is dé plek waar speelplezier en avontuur hand in hand gaan. “Na een grondige renovatie, gebaseerd op de ideeën van de jeugdbewegingen in Beveren, is dit groene speelparadijs weer helemaal klaar om bezocht te worden”, aldus schepen Matthijs Samyn. Op zaterdag 28 september werd het vernieuwde speelplein feestelijk geopend.
The post Boomhut en

Lees meer »

Na Irans tegenaanval: opent Israël nog een front?

Nu Israël met herwonnen vertrouwen het offensief heeft aangevat in het Midden-Oosten, slaat Iran terug. Dat is een risicovolle zet. “Iran aanvallen staat al twintig jaar op de wenslijst van Netanyahu. Het is misschien te verleidelijk om het nu niet te doen.”

Lees meer »

Na nieuwe glansprestatie bij Arsenal: wanneer zien we déze Trossard bij de Rode Duivels? “Hij moet eens bepalend kunnen zijn”

Leandro Trossard (29) was gisterenavond met een knappe assist nog maar eens bepalend voor Arsenal. En dat op het grootste toneel, in de Champions League, tegen een topploeg als PSG. Maar waarom hebben we die Trossard nog niet bij de Rode Duivels gezien? “Hij moet een keer belangrijk kunnen zijn”, denken onze analisten Marc Degryse en Toby Alderweireld.

Lees meer »

Mexicaanse soldaten schieten op truck met migranten, zes doden

Twee Mexicaanse militairen hebben aan de grens met Guatemala het vuur geopend op een pick-uptruck die migranten vervoerde. Zes personen kwamen daarbij om het leven en tien andere migranten raakten gewond. Volgens het Mexicaanse ministerie van Defensie dachten de soldaten dat het om criminelen ging.

Lees meer »