Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.

“Aan de stedelijke raad voor Cultuurbeleid werd gevraagd een nieuw voorstel van straatnaam over te maken”, aldus gemeenteraadsvoorzitter Hilde Decoene (CD&V). “Uiteindelijk werd de Zuster Christofilastraat weerhouden en na advies stellen we nu de Christophilastraat voor.”

Oppositieraadslid Veerle Vervaeke (Open/N-VA) gaf aan tevreden te zijn dat de naam alsnog herbekeken werd. Haar collega Simon Bekaert (Vooruit) was nog steeds niet enthousiast. “Christophilastraat is niet makkelijk om uit te spreken, laat staan om te schrijven. Dus dit is evenmin een goede keuze.”

Vooruit onthield zich, maar de naam werd door de rest van de raad wel goedgekeurd. (SV)

The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sven Ornelis getuigt over massatoerisme in Barcelona: “De inwoners hebben genoeg van de dronken Britten die de Ramblas overspoelen”

Sven Ornelis heeft al tien jaar een appartement in Barcelona. Maar de sfeer lijkt daar steeds meer te veranderen. De inwoners beginnen zich namelijk te keren tegen de massa’s toeristen. Afgelopen zaterdag trokken zelfs 2.800 inwoners de straat op om te protesteren. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan”, verduidelijkt Sven in ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik stap alleen uit de race als de Heer mij persoonlijk komt vertellen dat ik dat moet doen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Biden maakte ook nogmaals duidelijk dat hij niet overweegt om uit de race om het presidentschap te stappen.

Lees meer »

1000-soortenweekend: geslaagd met grote onderscheiding

Op de achtste editie van het 1.000-soortenweekend in het West-Vlaamse Hart hebben natuurliefhebbers maar liefst 1.285 soorten wilde planten en dieren in Ingelmunster en Izegem geregistreerd.
The post 1000-soortenweekend: geslaagd met grote onderscheiding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tuimelaar gespot in Noordzee: dierenarts Ellie roept op om dieren te fotograferen maar krijgt tegenkanting van wetenschapper

Voor de kust van Nieuwpoort heeft een visser een tuimelaar gespot en die beelden gedeeld op sociale media. Dierenarts Ellie De Grauwe (43) roept nu iedereen op om beelden te maken van de dolfijnen in onze Noordzee en wil dat het kweken van de dieren in gevangenschap stopt. Wetenschapper Jan Haelters, van het Instituut voor Natuurwetenschappen Oostende, steunt de oproep

Lees meer »

Hoe hard zal onweer morgen tekeer gaan na zomerse hitte? “Lokale schade door felle windstoten en grote hagel is niet uitgesloten”

Deze week krijgen we verschillende keren te maken met zwaar onweer. Morgen zal het een eerste keer gaan donderen en flitsen na een dag met zomerse temperaturen. Lokaal is schade mogelijk door hagel en windstoten. Ook later deze week mogen we ons opnieuw verwachten aan fel onweer. Maar waar en wanneer zal het onweer morgen tekeer gaan? Aan wat mogen

Lees meer »