Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.

Jeugdhuis Reflex aan de Doorniksewijk moet na 54 jaren plaatsmaken voor een nieuwbouwproject van ION. “Ons geliefde jeugdhuis was een plek waar warmte en vreugde jarenlang de boventoon voerden, een ontmoetingsplaats waar jong en oud elkaar vonden. Maar in plaats van een warm, liefdevol afscheid, blijven we achter met een bittere nasmaak en een gebroken hart. Het einde van een tijdperk dat voor velen zoveel betekende”, vertelt Sarah.

De zes bestuursleden van Reflex: Jarne Vanbelle, Joyca Vlieghe, Bart Olivier, voorzitter Milo Van Walleghem, Brecht Blondeel en Sarah Verelst. © MD

Donderdag 4 juli was er een drink georganiseerd door de projectontwikkelaar voor hun personeel, maar toen de leden van Reflex de dag erop binnenkwamen, werden ze geconfronteerd met een toegetakeld en onherkenbaar jeugdhuis. “We dachten dat we alles goed hadden geregeld met de projectontwikkelaar. Tot zondag, dachten we, hadden we de tijd om op onze eigen, persoonlijke manier afscheid te nemen. Dit doet zoveel pijn. Vrijwilligers hebben jarenlang hun hart en ziel in dit jeugdhuis gestoken. En nu zien we hun harde werk platgewalst door een onverschillige projectontwikkelaar. Het is respectloos en ronduit hartverscheurend.”

Op de doodsprent staan enkele opvallende namen

Ook oud-bestuurslid en gemeenteraadslid (Vooruit) Maxim Veys is niet te spreken van de wantoestanden. “Dit is het respectloos werk van een projectontwikkelaar die enkel de taal van het geld verstaat. En dat is exact wat de Reflex niet was. Dit is echt een kaakslag voor die honderden vrijwilligers die afscheid moeten nemen van hun jeugdhuis dat meer dan een halve eeuw heeft bestaan. Ook mijn hart bloedt als ik dat hoor.”

De vrijwilligers dachten nog tot zondag de tijd te hebben om afscheid te nemen en zaken te verdelen © Margot Demeulemeester

“De ‘begrafenis’ van Reflex vind ik bijzonder triest en onrespectvol tegenover de huidige en oud-vrijwilligers van het jeugdhuis. Dit is niet ludiek, maar lachen met het jeugdwerk. Men had beter samen met het jeugdhuis in schoonheid afscheid genomen in plaats van een privéfeestje te organiseren”, zegt schepen van Jeugd Bert Herrewyn.

Het is nog wachten op een reactie van ION.

The post Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.
The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Gewonde door Samouraizwaard na conflict in Anderlecht

In de Claude Debussystraat te Anderlecht, ter hoogte van het Astridpark, is een persoon lichtgewond geraakt door een Samouraizwaard. Volgens politiezone Zuid kwam omstreeks 1u45 ‘s nachts een melding binnen van een vechtpartij waarbij het zwaard werd gebruikt.

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Scheidsrechter die door Bellingham in 2021 indirect beschuldigd werd van omkoping leidt halve finale

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

LIVE TOUR. Vingegaard reageert op uitspraken van Evenepoel na gravelrit: “Dat is niet rijden zonder ballen, maar rijden met verstand”

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag voorgeschoteld. Op het persmoment van Visma-Lease a Bike kwam Jonas Vingegaard terug op de kritiek die hij kreeg na de graveletappe: “Als ik met Remco en Tadej had meegereden, had ik de Tour gisteren verloren.” De tenoren werken de benen los tijdens een rondje op de fiets.

Lees meer »

80ste Watermolenfeesten: jubelen op zijn best

De 80ste Watermolenfeesten op Heule-Watermolen waren een succes. De optredens, traditionele maaltijd en tentoonstellingen lokten veel volk en Mirthe Vernou (15) werd verkozen tot het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post 80ste Watermolenfeesten: jubelen op zijn best appeared first on KW.be.

Lees meer »