LIVE OEKRAÏNE. Hongaarse premier Orban aangekomen in Moskou voor ontmoeting met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Fransen gaan massaal stemmen

Bij de tweede ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk was om 17 uur al 59,71 procent van de stemgerechtigde kiezers komen opdagen. Dat is het hoogste niveau sinds de verkiezingen van 1981, die volgden op de verkiezing van François Mitterand als president.

Lees meer »

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »