Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.

Er werd in de vorige bestuursperiode al een verbod op doorgaand vrachtverkeer in de Stationstraat en de Sint-Michielstraat ingevoerd, maar langs de as die van oost naar west loopt, dus langs het beruchte kruispunt van de Vierhoek (en verschillende scholen), bleven er wel altijd vrachtwagens dwars door Tielt rijden. Bij gebrek aan een alternatieve route leek dat probleem lange tijd moeilijk op te lossen. Maar daar komt verandering in. In overleg met fusiepartner Meulebeke wordt straks de recent heropende Gentstraat ingeschakeld als alternatief. Voor het zover is, wil Meulebeke echter eerst nieuwe verkeerslichten aan het zwarte kruispunt met de Randweg en de Nijverheidsstraat in gebruik nemen. “Het Agentschap Wegen en Verkeer start daar met de werken op 9 september”, weet mobiliteitsschepen Vincent Byttebier (CD&V). “Tegen eind oktober zou het kruispunt af moeten zijn en vanaf november kunnen we het doorgaand vrachtverkeer (het gaat om een tonnagebeperking vanaf 3,5 ton, red.) effectief weren uit de volledige stadskern.”

Tijdelijke oplossing

De oppositie keurde het voorstel unaniem mee goed. “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten. Al zal het belangrijk zijn om bedrijven en ondernemers tijdig en correct te informeren”, aldus Simon Bekaert (Vooruit).

Hij zette de kwestie in deze bestuursperiode liefst vijf keer op de agenda van de raad. “We mogen niet vergeten dat dit een tijdelijke oplossing blijft”, vulde Veerle Vervaeke (Open Vld/N-VA) aan. “De enige echte oplossing blijft de zuidwestelijke tangent, zodat we ook Meulebeke kunnen ontlasten.”

Byttebier deelde de mening van beide raadsleden. “Er zal inderdaad gecommuniceerd worden naar de bedrijven, terwijl we blijven ijveren voor de vervollediging van de ring. Een haalbaarheidsstudie daarvoor is besteld. Al ben ik er nu vooral blij om dat we er met deze ploeg in deze legislatuur in geslaagd zijn om eindelijk het zwaar doorgaand verkeer te bannen uit onze kern. Zeker met het oog op onze vele scholen.” (SV)

The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Vandaag meestal droog, morgen zomers warm tot wel 30 graden! Maar dat smoren onweersbuien ‘s avonds weer meteen in de kiem

Het begin van deze nieuwe week start meestal droog, met vandaag/maandag temperaturen tot 22 graden en slechts kans op wat lokaal gedruppel. Morgen/dinsdag duikelen we voor één dagje de zomer in. We krijgen vrij zonnig weer met temperaturen tot 28 graden; zelfs een lokale uitschieter tot 30 graden is mogelijk. Dinsdagnamiddag -en avond trekt een regen- en onweerszone van west

Lees meer »

Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief

Sinds kort verwelkomt de gemeente Zonnebeke de toeristen in het toeristisch onthaal op een interactieve manier. Het nieuwe toeristisch onthaal situeert zich in het kasteeldomein. Vier zuilen en een kaarttafel duiden er de vier kernthema’s aan.
The post Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erik Leyseele is op BK opnieuw goed voor vier mastertitels : “Goud op 400 is mijn vijftigste titel”

Op het voorbije Belgisch kampioenschap atletiek voor masters in Beveren liep Erik Leyseele, ondertussen 76 jaar, in zijn categorie naar vier nationale titels. Zijn totale aantal komt hiermee op vijftig. “Ik doe cross, pistewerk en indoor. Stratenlopen liggen mij iets minder, al doe ik begin augustus in Lokeren wel mee aan het BK 10 kilometer.”
The post Erik Leyseele

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »