Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat we hem nauwelijks een paar minuutjes, niet één baltoets, aan het werk mochten zien. Het kalf was toen al verdronken. We beweren niet dat CDK de offensieve meubelen had gered, maar de Bruggeling zal ook meer van zijn EK hebben verwacht.

We blikken liever meteen vooruit naar 26 juli, de start van de Spelen. Want in het tweede deel van die ongeziene sportzomer draait het dan weer meer om Pogacar en Evenepoel, om Van Aert en Philipsen… Onze West-Vlaamse vertegenwoordigers zullen in de etappes al moeten uitblinken in hun rol van knecht (Lampaert, Rickaert, Declercq…) om vaker in beeld te komen dan Charles in de vier matchen op het EK. We kunnen ons dus maar beter beginnen opwarmen voor 26 juli. Dat is dag op dag twee maanden na 26 mei. Weet je nog? Het was de dag waarop Club kampioen speelde, Cercle een Europees ticket pakte en Kortrijk zich wonderlijk redde. Dát was een ongeziene sportdag.

“Onze West-Vlaamse renners zullen in de Tour wellicht niet vaker in beeld komen dan CDK op het EK”

Na nauwelijks een maand voorbereiding zal Club proberen om dit seizoen even goed of nog beter te doen. Cercle wil zich dan weer een waardige Belgische vertegenwoordiger tonen tegen het Schotse Kilmarnock in de Europa League terwijl het nieuwe KVK véél beter wil doen dan vorig seizoen. Vanaf deze week houden we de vinger aan de pols van onze West-Vlaamse topclubs met onder meer een exclusieve reeks met de drie coaches vanaf volgende week.

Vandaag starten we ook met onze olympische pagina’s, vanaf volgende week volgen wekelijks opmerkelijke verhalen en interviews. De 33ste Olympiade, deel drie van de ongeziene sportzomer, zou voor ons Belgen wél ongezien kunnen worden: het gerenommeerde databureau Gracenote voorspelde al een recordaantal van dertien medailles: vier gouden, vijf zilveren en vier bronzen stuks. Welaan, onze gerenommeerde Tom Vandenbussche blijft niet achter, zie de Krant van West-Vlaanderen van deze week. Wat die vier gouden medailles betreft geeft Tom Arthur De Sloover met de hockeyploeg 80 procent kans en Emma Plasschaert in het zeilen 60 procent kans op goud. En als de Belgian Cats (50 procent) goud pakken, mogen ze in Parijs een West-Vlaams volkslied verzinnen. Ongezien!

The post Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

Eperon d’Or verrast met expo over nieuw schoendesign

Tijdens de zomervakantie en tot en met Open Monumentendag op 8 september pakt het Izegemse museum Eperon d’Or uit met een tijdelijke expo. “We verrassen de bezoekers met een tentoonstelling over nieuw design van studenten uit Vlaamse schoenopleidingen”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.
The post Eperon d’Or verrast met expo over nieuw schoendesign appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »

Renson installeert gratis smotspots aan de kust

Fabrikant van zonwering Renson installeert op zes kustlocaties gratis smotspots. Met de actie steunt Renson de Stichting tegen Kanker. “Wie zonnecrème uit dispensers gebruikt in plaats van kleine tubes, zorgt bovendien voor een pak minder afval”, klinkt het.
The post Renson installeert gratis smotspots aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »