Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie

Op zondag 7 juli vindt van 11 tot 18 uur de negende editie van Kunstdorp Houtave plaats. Keramisten, schilders, metaalartiesten, tekenaars, papierwerkers, grafici… Meer dan veertig kunstenaars stellen hun werken tentoon in de verkeersvrije dorpskern van ‘het Montmartre van de polders’.

Om 10 uur wordt deze negende editie afgetrapt met een kunstmis in de Sint-Bavokerk. Geniet van de feestelijke eucharistie met schitterende zang en muziek, bezoek de expo rond het thema vrede in de kerk met werk van de laatstejaarleerlingen van lagere scholen uit Zuienkerke en De Haan en keramiek van Mien De Winter. Of volg ’s namiddags een rondleiding langs de belangrijkste kunstwerken in de kerk. Aansluitend op de misviering is er omstreeks 10.50 uur een ludiek openingsmoment van het negende kunstdorp aan de herberg De Drie Koningen.

Ook Atelier Tussenin, Kunst-Klasse, kunstzolder De Roeschaert, Den Kleinen Olifant en het Patchwork Atelier zetten de deuren open. In de wondere brocante- en decoratiewereld van De Kleine Olifant ontdek je het werk van smid Flor Soetaert, in het onlangs geopende keramiekhuis Tussenin leer je van Mie Ghesquiere hoe keramiek tot stand komt. Spring zeker ook eens binnen bij Kunst-Klasse: in de klassen en op de zolder van de voormalige meisjesschool loopt een indrukwekkende zomertentoonstelling. In het Patchworkatelier aan de rand van het dorp ten slotte, betreed je het universum van stoffen en garen en vergaap je aan het houtdraaiwerk van Servaas Sierens. De Philiberts zorgen met hun draaiorgel voor de muzikale ambiance, en ook het folkcollectief Goedgemutst is van de partij. In De Maere kan je terecht voor een hapje en een drankje.

De toegang voor Kunstdorp Houtave is gratis, parkeren kan langs de Kapellestraat.

The post Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »