Jonathan Borlée zet net voor Olympische Spelen punt achter carrière

 

De atletiekcarrière van Jonathan Borlée (36) zit erop. De 400-meter loper kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen door een blessure aan de hamstrings. Het missen van de Spelen betekent ook het einde van de loopbaan van Borlée, die normaal ging stoppen na Parijs.

 

Meer krantenkoppen in België

Kerkgangers reageren geschrokken op aanhouding van priester B.: “We weten niet wat zijn aandeel is in de feiten”

Geen pastoor B. (60) in de zondagsmis in Heide. De zestiger werd een dag eerder aangehouden door de onderzoeksrechter nadat een bevriende priester uit Engeland donderdagnacht het leven liet bij een seksafspraakje. De mannen hadden xtc en poppers genomen. De kerkgangers reageren geschrokken: “Volgens mij is het hem overkomen en heeft die vriend de drugs meegenomen.”

Lees meer »

Veurnse stadslijst Team8630 wil taskforce én nieuwe schepenfuncties om privaat patrimonium en tradities veilig te stellen

Nu overal de verkiezingskoorts stijgt, steekt ook de Veurnse centrumrechtse stadslijst Team8630 (waar CD&V, N-VA en onafhankelijken de krachten bundelen) een tandje bij om in de laatste race naar 13 oktober de speerpunten van hun programma extra in de verf te zetten. Op de sociale media stellen de kandidaten zichzelf voor in een videofilmpje. Dat doet ook huidig schepen en

Lees meer »

“Ze vrijen nog één keer”: Stijn Marchand (41) verkropt niet dat Dorien L. weer bij haar man intrekt en schiet hem dood.

“Frank is dood.” Zo stormde Stijn Marchand in 2022 bij zijn ex-minnares binnen. Vandaag begint zijn assisenproces in Gent. De beschuldigde beweert dat het geweer per ongeluk afging op zijn liefdesrivaal. Het proces moet duidelijk maken hoe een amoureuze driehoek – twee mannen, één vrouw – zo dramatisch ontvouwd werd, net toen de vrouw weer voor haar echtgenoot koos.

Lees meer »

Wervikse Jeugdraad blikt met dubbel gevoel terug op jongerendebat: “Jammer van geroezemoes”

Op 27 september organiseerden JH BeePee en de Jeugdraad een zeer geslaagd jongerendebat in JH BeePee. Aileen Feys (Vooruit), Mathias Bruggeman (Team 2030), Meinert Vanneste (CD&V), Jari Denorme (N-VA) en Sarah T’Joens (Vlaams Belang) gingen op een volwassen manier in debat en het volledige jeugdhuis was gevuld. Toch blijft de organisatie met een dubbel gevoel achter.
The post Wervikse

Lees meer »

Hezbollah-leider “voorlopig” begraven op onbekende locatie – Eerste Belgen keren vandaag terug uit Libanon

Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah die vorige week vrijdag door een Israëlische aanval gedood werd, is op een onbekende locatie begraven. Dat meldt een anonieme bron dichtbij Hezbollah vrijdag. Nasrallah werd “voorlopig” begraven in afwachting van omstandigheden die een volksbegrafenis zullen toelaten. Momenteel is dat volgens de bron niet mogelijk vanwege dreigementen van Israël om de begrafenis en iedereen

Lees meer »

Gent-Wevelgem en Ypres Rally verdelen lijsttrekkers in twee kampen: “Is dat nog wel van deze tijd?”

Moet de start van Gent-Wevelgem in Ieper blijven? Dat is een van de grootste twistappels in deze verkiezingscampagne. En wat dan met de rally? Het is duidelijk dat de lijsttrekkers van de vier grootste lijsten niet op één lijn zitten als het over evenementen gaat. Ook de eindejaarsperiode wil iedereen anders invullen.
The post Gent-Wevelgem en Ypres Rally verdelen

Lees meer »