“Je sluit geen vrede vanuit een luie stoel in Brussel”: bezoek van Orbán aan Poetin ergert Europa

Met een onverwacht bezoek aan Moskou heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán de EU voor schut gezet. Orbán heeft het over een “vredesmissie”, maar het bezoek leidt vooral tot ergernis bij zijn Europese collega’s.

 

Meer krantenkoppen in België

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Domper voor Spanje: draaischijf Pedri mist rest van EK, ‘dader’ Kroos excuseert zich

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

Twintigers Jules, Louis en Jari pakken uit met nieuw concept Poco Padel in Veurne: “Unieke mix van sport en entertainment”

Met Poco Padel introduceren drie vrienden op zaterdag 27 juli een gloednieuw concept aan de Westkust. Hun padeltoernooi op het Will Tura Sportpark in Veurne mondt ‘s namiddags al uit in een ‘open air afterparty’. “Dit is uniek in onze regio, maar het idee slaat duidelijk aan bij zowel sportievelingen, feestvierders als sponsors.”
The post Twintigers Jules, Louis en

Lees meer »

ABC Petanque Stasegem viert 20-jarig jubileum: “Als je wil dat je kinderen ooit petanquen, moet je ze nu al op de wachtlijst zetten”

ABC petanque Stasegem vierde zaterdag hun 20ste seizoen. ABC staat voor ‘Annick’s Ballen Club’. “Annick, de cafébazin die de petanquebanen aanlegde, is al een tijd geen cafébazin meer, maar ze blijft toch onze mascotte. Ook van het feest”, aldus voorzitter Virginie Meesseman.
The post ABC Petanque Stasegem viert 20-jarig jubileum: “Als je wil dat je kinderen ooit petanquen, moet

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Kamerlid Kjell Vander Elst (Open Vld) krijgt eigen pijl in voorhoofd tijdens koningsschieting in Leefdaal: “Vijf hechtingen en een hersenschudding”

Tijdens de koningsschieting van De Jefkes in het Vlaams-Brabantse Leefdaal, een eeuwenoude traditie waarbij met een pijl en boog een doelwit op 27 meter hoogte geraakt moet worden, is pas verkozen Kamerlid Kjell Vander Elst (Open Vld) gewond geraakt. Doordat het windstil was, belandde de eerste pijl die Kjell afschoot op zijn voorhoofd. “Die pijlen zijn gelukkig bot, maar de

Lees meer »