“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.

Op 28 december vorig jaar kondigde de echtgenote van Dieter V. in hun woning in Torhout aan dat ze wou scheiden. Ze was zijn dagelijkse drank- en druggebruik beu. Terwijl hij later die avond met vrienden aan het bellen was, riep V. tegen zijn vrouw dat ze haar mond moest houden. “Amai, is dat maar het respect dat je hebt?”, repliceerde ze. Hierop greep V. naar een van de twee vuurwapens die voor hem lagen en haalde de trekker van de Browning over.

De kogel ketste af op de grond en kwam in de zijdeur van de living terecht. “Ah sorry, ik wist niet dat er een kogel in de kamer zat”, reageerde V. Zijn doodsbange vrouw durfde niets meer te zeggen en wou de woning verlaten. Maar V. verhinderde dat. Later vertrok het slachtoffer alsnog, maar halfweg januari kreeg ze via Facebook enkele dreigberichten van V. Hierop stapte ze naar de politie.

Van Dieter V. ontbrak op dat moment elk spoor, tot zijn vrouw op 19 januari opnieuw naar de politie stapte. Ze verklaarde dat .V in Roeselare ontvoerd was door mensen uit het Albanees en Tsjetsjeens milieu. Die hadden haar een filmpje gestuurd waarop V. te zien was met tape op zijn mond en handen. De vrouw vermoedde dat hij ergens in Ruddervoorde zat opgesloten.

Nog diezelfde dag vielen speciale eenheden binnen op een adres in de Vijverstraat in Tielt. Ze sloegen er V. in de boeien. In de woning lag een geladen vuurwapen, patronen, 35 gram speed en 60 gram cannabis. Over het schietincident verklaarde V. dat het om een ongeluk ging. “Ik had dat wapen gekuist en getest waardoor er een kogel klaar zat. Ik haalde per ongeluk de trekker over, maar wilde zeker mijn vrouw niet raken”, klonk het. V. gaf toe dat hij de ontvoering in scène had gezet.

De rechtbank oordeelde dat V. wel degelijk bewust een schot loste om zijn vrouw bang te maken. Op het strafblad van V. prijken intussen liefst 50 veroordelingen. Eerder maakte hij zich al schuldig aan wapens, diefstal, drugs, geweld en een waslijst aan verkeersinbreuken. Het leverde hem destijds de bijnaam ‘schrik van Koekelare’ op.

(AFr)

The post “Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »