Het wordt warmer, maar de tweede week van juli brengt nog geen hoogzomer

"Ik vrees dat we de zonnecrème de komende dagen niet gaan nodig hebben", start Bram Verbruggen zijn weerpraatje. Hij voorspelt bewolkt weer met periodes van regen. Vanaf dinsdag wordt het warmer met maxima tot 26 graden, maar we komen terecht in wisselvallig weer. 

Meer krantenkoppen in België

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland: “Oekraïne wilde strategische bommenwerper kapen” – Vijf burgers dood bij explosie van mijn in Charkiv

De Russische autoriteiten zeggen een poging tot kaping te hebben verijdeld van een strategische bommenwerper. De Russische veiligheidsdienst FSB stelt dat Oekraïne de piloot een geldbedrag en een Italiaans paspoort had beloofd om met zijn toestel naar Oekraïens grondgebied te vliegen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Dertigtal oproepen bij Brandweer Westhoek voor stormschade: “Vooral afgewaaide takken en boompjes, zonder grote schade”

De verschillende posten van Brandweer Westhoek hadden zaterdag soms de handen vol met oproepen voor stormschade. Rond 18 uur werd afgeklokt op 25 oproepen. Maar ook nadien kwamen nog enkele oproepen binnen. “Het ging vooral om afgewaaide takken en boompjes, zonder grote schade”, zegt woordvoerder Kristof Louagie. In Poperinge en Geluwe raakte een weg even versperd.
The post Dertigtal

Lees meer »

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste”: onderzoek toont aan dat wielertoeristen niet erg sympathiek zijn

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Glenn vervangt hertenboer Michiel in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Het leven is meer dan werken alleen. Dat beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij op jonge leeftijd wees werd. De veeboer uit Weelde zoekt in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ – hij vervangt hertenboer Michiel, die zich teruggetrokken heeft – dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.
The post Zwevegem wint

Lees meer »