Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie dagen vol sfeer en gezelligheid”

Op 9, 10, 11 augustus vindt Loppem Leeft! plaats aan het Kasteel van Loppem, een gloednieuw en gratis familiefestival. Headliner is Mama’s Jasje op zaterdag. “Op vrijdag starten we met een Back to the 80’s party en op zondag is er een uniek klassiek concert van Patrick Hamilton met orkest.”

Initiatiefnemers van het nieuwe festival Loppem Leeft! zijn Bram en James van wijnbar L’Opéro in Loppem. Ze slaan de handen in elkaar met eventorganisator WESound uit Knokke-Heist. “Zij hebben ervaring met het organiseren van festivals en vonden in ons een partner om hier in Loppem een driedaags festival te organiseren. We kiezen voor de formule van een gratis familiefestival. Niet alleen live muziek, maar ook foodtrucks en (kinder)animatie zorgen voor drie dagen vol sfeer en gezelligheid. Met ons festival willen we nog wat meer leven in de Loppemse brouwerij brengen”, beginnen James en Bram.

Het festival is gepland in het weekend van 9, 10 en 11 augustus. “Het einde van het bouwverlof, veel kans op mooi weer én op dit moment is er geen gelijkaardig event in de regio. Al zijn er dan wel Batjes in Zedelgem, maar onze festivalformule is anders.”

Muziekmix

Het festival dat het Kasteel van Loppem als decor heeft, start op vrijdag om 17 uur met een Back to the 80’s party. Op zaterdag begint het festival om 12 uur en op zondag om 11 uur. “We werken zoveel mogelijk met lokale handelszaken en horeca samen om een gevarieerd aanbod aan food en drinks aan te bieden. Zelf zorgen we voor een mooi wijnaanbod.”

De headliner is Mama’s Jasje op zaterdag. “Voorts telt de affiche nog heel wat mooie, lokale bands en namen. Zoals Edje Ska & De Pilchards, Jan The Man & The Grand Slam, Dirty Laudry, GOLD, DJ Bossi, DJ Kristof Claeys, Bearfeet, Soulshine en Patrick Hamilton & Friends. Dat laatste optreden is het enige wat betalend is. Het is ook niet zomaar een optreden, het is een klassiek aperitiefconcert met orkest. Patrick haalt alles uit de kast om er op de prachtige kasteellocatie iets unieks van te maken. Tickets kosten 49 euro en zijn te koop op de website. Bubbels en lekkers van de fishbar zijn inbegrepen. De opbrengst gaat trouwens naar een goed doel, namelijk een zorgcentrum voor mensen met jongdementie.”

De organisatie is volledig rond. “Er rest ons niets anders nog dan het mooie weer te bestellen, maar dat zal geen probleem zijn. Als er iets georganiseerd wordt in Loppem, is het altijd mooi weer”, besluiten de organisatoren.

Meer info: www.loppemleeft.be.

The post Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie dagen vol sfeer en gezelligheid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Banken en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Moskou claimt vernietiging lanceerinrichting voor Patriot-raketten in regio Odessa – Nieuwe Russische aanvallen in Donetsk

Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben Iskander-raketten twee lanceerinrichtingen vernietigd voor Patriot grond-luchtraketsystemen in de regio Odessa, in het zuiden van Oekraïne. Intussen wordt het Oekraïense leger geconfronteerd met nieuwe Russische aanvallen in het oosten van het land. Vooral in de omgeving van de stad Pokrovsk vinden hevige gevechten plaats, zo heeft de legerleiding in Kiev meegedeeld. Volg hier

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.
The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overweeg openbaar vervoer of de fiets en volg strikt de route-info op parkeertickets: zo raak je in het festivalpark in Werchter 

Festivalorganisator Live Nation en de lokale politie roepen iedereen die naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat op om zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Door de aanhoudende regen is maar 70% van de parkings in de omgeving van Werchter beschikbaar. Wie al een parkeerticket heeft gekocht, kan dat zeker gebruiken. "Maar we vragen mensen

Lees meer »