Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit de bevrijdingsfeesten na WO II.

Dr. Claude Damman, die 90 werd, was voorzitter van de jaren zestig tot de jaren tachtig van vorige eeuw. De populaire huisarts bracht vernieuwing in de organisatie en wist dankzij zijn netwerk ook veel sponsoring aan te trekken, waardoor een uitgebreid programma kon worden uitgewerkt, met centraal de verkiezing van een Tineke van de Watermolen.

Walter Deleu leidde de organisatie acht jaar tot aan de millenniumwissel. De uit Bissegem afkomstige ingenieur, gespecialiseerd in alles wat informatica is, was in heel wat verenigingen actief. In Heule-Watermolen gebeurde er weinig waar hij niet bij betrokken of niet te zien was. Zo is hij ook lid en secretaris geweest van het beheerscomité van het ontmoetingscentrum Molenheem. Op het bekende ‘nostalgisch kerstmarktje’ kroop hij in het pak van de Kerstman. In Heule was hij actief bij de kaartclub Hertens Troef, van waaruit hij een Heuls interclubtoernooi organiseerde. Hij is ook redactielid geweest van de dorpskrant De Heulenaar. Op 3 augustus zou hij 77 geworden zijn.

Betekenisvol

“Walter was echt een drijvende kracht voor onze organisatie”, zegt Jean-Pierre Gheysens die vóór en ook na hem (opnieuw) voorzitter was van de Watermolen Feesten. “We hebben samen veel kunnen verwezenlijken. Walter was in heel wat verenigingen, niet om zomaar lid te zijn maar altijd om iets te betekenen. Ook zijn grote computerkennis kwam van pas. Hij was en bleef ook een levende reclame voor onze feesten. We zijn hem ontstolen!” Gepensioneerd onderwijzer Jean-Pierre Gheysens gaf zopas als voorzitter de fakkel door aan Pascal Verhamme, maar blijft actief betrokken.

De uitvaartdienst van Walter Deleu vindt plaats op woensdag 10 juli om 11 uur in de aula van het crematorium Uitzicht.

The post Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Jasper Stuyven strandt op 1 kilometer van ritzege, Pogacar en Evenepoel vliegen over het gravel: bekijk hier dé momenten van de spectaculaire rit 9

De graveletappe in de Tour stelde niet teleur. Van start tot finish was er spektakel. Renners moesten voet aan grond zetten, Roglic geraakte achterop en Vlasov kwam bizar ten val. Evenepoel, Pogacar en Vingegaard reden plots zelfs met z’n drieën naar de kopgroep én Jasper Stuyven was op weg naar ritsucces, maar werd gegrepen in de slotkilometer. Bekijk hier de

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »