Feestelijke opening van Playa Nostalgie in Nieuwpoort met optreden van Belle Perez

Radiozender Play Nostalgie heeft in Nieuwpoort opnieuw de deuren opengezwaaid van zijn studio op de zeedijk. De radiostudio zie je al van ver staan, het is een gigantische boombox met een reuzenrad ernaast.

Tijdens de feestelijke opening op vrijdag 5 juli bracht Belle Perez eigenhandig de zon op de radio met een liveoptreden op Playa Nostalgie.

Playa Nostalgie wil de zomer naar de luisteraar brengen, en omgekeerd. Het radiostation bouwde daarom een reusachtige boombox op de zeedijk van badstad Nieuwpoort, naast het reuzenrad aan de havengeul.

Dé plek om deze zomer radio te maken en dat te tonen aan alle luisteraars. Zij kunnen een kijkje komen nemen in de radiostudio en er valt van alles te doen: een foto maken in de studio (waarbij je ook nog kans maakt op een reis naar Italië), selfies maken met de Play Nostalgie-dj’s, een ritje in het reuzenrad, karaoke zingen in een auto op de dijk en om af te sluiten een drankje op het terras van Playa Nostalgie, tijdens de Time For Music Apero. Daar zorgen de Play Nostalgie-dj’s voor de juiste mix om het zand van tussen je tenen te dansen.

Belle Perez

Wie anders dan Belle Perez – naar eigen zeggen de Mariah Carey van de zomer – kan op gepaste wijze zo’n zomers gebeuren aftrappen? Het weer zat nog niet mee, maar Belle liet toch al de zon in ons hart met haar nieuwe single Bailale en het zomerse nummer bij uitstek Enamorada.

De dj’s van Play Nostalgie maken tot 18 augustus radio in de studio in Nieuwpoort. Ze sturen ook geregeld een binnenlandreporter erop uit om de zomerse temperaturen in de rest van het land te gaan opmeten, zodat zee en binnenland samenkomen op de dijk in Nieuwpoort en op de radio. De binnenlandreporter gaat ook op zoek naar het ultieme zomernummer van de luisteraar. Op het einde van de zomer, vanaf 19 augustus, resulteert dat in de ‘Summertime Top 1000’, een lijst waarin de 1000 favoriete zomerplaten te horen zijn.

In het weekend van 19 tot 21 juli trekt Play Nostalgie naar het Beach Festival om verslag uit te brengen van optredens van onder meer Sting, Keane, Dave Stewart, Metejoor, Natalia en Clouseau.

Derde jaar op rij

Net als vorig jaar verwelkomt burgemeester Geert Vanden Broucke Play Nostalgie met veel plezier: “Voor de derde zomer op een rij verwelkomen wij de Play Nostalgie-luisteraars in Nieuwpoort. En het wordt steeds beter: een spectaculaire studio die samen met het reuzenrad een echte landmark zal zijn deze zomer aan de Belgische kust, een driedaags Beach Festival met grote namen,… redenen genoeg om eens af te zakken naar het mooie Nieuwpoort.”

Play Nostalgie-dj Leen Demaré staat te trappelen om opnieuw elke dag radio te kunnen maken met zicht op zee: “Radio maken aan zee heeft toch iets heel bijzonders. Kinderen met schelpjes in de studio, de zon op je microfoon, de zomerse muziek. Ik hou ervan. Heel blij ook dat we dit jaar zes weken op de zeedijk staan in een prachtige studio en dat we elke dag mogen afsluiten met een Time for Music Apero.”

Zes weken lang radio maken op locatie is telkens weer iets om naar uit te kijken, zegt station manager Jo Nachtergaele: “Vamos a la Playa! Zo blij dat we hier in het mooie Nieuwpoort zes weken zomerse radio mogen maken en onze luisteraars kunnen ontmoeten. Ik kijk ook uit naar de radiomomenten met onze binnenlandreporter. Zomer overal! En voor iedereen!”

(PG)

The post Feestelijke opening van Playa Nostalgie in Nieuwpoort met optreden van Belle Perez is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vindingrijke man gaat wel erg ver om sterke drank binnen te smokkelen op concert

Enkele halve liters aan je benen vast tapen, een fles wijn verbergen in een paardenstaart of op voorhand pinten begraven op een festivalterrein, … er bestaan verschillende trucjes om drank binnen te smokkelen op een concert, maar een Peruaanse man ging nog een stapje verder om begin augustus whiskey te kunnen drinken tijdens een optreden. Hij liet zichzelf een vals

Lees meer »

“Toen ik mezelf bij ‘Komen eten’ zag, dacht ik: wat is er met mij gebeurd?”: Gert Verhulst en Viktor lassen alcoholvrije maand in

“Wij staan droog”, onthullen Gert Verhulst (56) en zoon Viktor (30) in de nieuwste aflevering van hun podcast ‘Gert & Vik’. Het duo heeft na hun deelname aan ‘Komen eten’ besloten om minstens een maand geen alcohol te drinken. “Elk jaar probeer ik wel een periode alcoholvrij te leven, maar het blijft lastig om niet in de verleiding te komen.”

Lees meer »

Meer dan 100 klachten van seksueel misbruik tegen Sean ‘Diddy’ Combs: “Jongste slachtoffer is negen jaar”

Sean ‘Diddy’ Combs (54) wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van meer dan honderd mannen en vrouwen. Van deze slachtoffers zouden 25 minderjarig zijn geweest op het moment van het vermeende wangedrag, met het jongste slachtoffer van 9 jaar oud. Volgende maand worden 120 individuele rechtszaken gestart. Dit maakte advocaat Tony Buzbee namens de aanklagers bekend.

Lees meer »

Herinrichting natuurgebied Elerweerd in Dilsen-Stokkem komt in stroomversnelling

In Dilsen-Stokken zijn de werken voor de herinrichting van het toekomstig natuurgebied Elerweerd volop aan de gang. Dat natuurgebied van 170 hectare moet er in de toekomst voor zorgen dat de Maas meer ruimte krijgt. Zo wordt het overstromingsgevaar beperkt. Op dit moment is een gespecialiseerd bedrijf bezig met het verplaatsen van vulzand om het natuurgebied verder op te vullen.

Lees meer »

“Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren”: wat De Ridder zei tegen Rousseau voor zijn “Thatcher”-uitspraak

De nieuwe Vlaamse regering ging afgelopen weekend niet meteen onder het beste gesternte van start, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau enkele pittige uitspraken deed over zijn nieuwe coalitiepartners. Met name Annick De Ridder van N-VA werd door Rousseau stevig getackeld, maar neemt daar naar eigen zeggen geen aanstoot aan. Dat zei ze dinsdagochtend bij Radio 1.

Lees meer »

Wereldkampioen met dank aan Kopecky’s veerkracht en de bevreemdende tactiek van Nederland: “Ik krijg er in elk geval veel vragen over”

Na Glasgow, nu Zürich. Voor het tweede jaar op rij de allerbeste van de wereld. Lotte Kopecky (28) wist met haar vreugde geen blijf. Dit helse WK stelde haar weerbaarheid en veerkracht op de proef. Maar ze slaagde met brio. Met dank ook aan die vreemde Oranje-tactiek. (lachend) “Dit was leuk om naar te kijken. Toch?” Reken maar.

Lees meer »

Fenomenale Pogacar brengt aanval van 100 kilometer tot een goed eind en schrijft wielergeschiedenis, Evenepoel eindigt vijfde

Superlatieven schieten tekort. Een fenomenale Tadej Pogacar (26) heeft zich na een geweldig nummertje tot wereldkampioen gekroond. Op 100 kilometer van de finish gooide de Sloveen een bommetje op de Bergstrasse en Remco Evenepoel en co zagen hem niet meer terug. Ben O’Connor en Mathieu van der Poel werden respectievelijk tweede en derde. Evenepoel bolde als vijfde over de streep.

Lees meer »

Jacques Vermeire, Ereburger van Keerbergen: “Mijn trouw hier was Hollywood, dat had Keerbergen nog nooit meegemaakt!”

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen.
The post Jacques Vermeire, Ereburger van Keerbergen: “Mijn trouw hier was Hollywood, dat had Keerbergen nog nooit meegemaakt!” appeared first

Lees meer »