Elke Timperman is Europees kampioene Gran Fondo: “Hoe lastiger, hoe beter”

Elke Timperman (34), mama van een dochtertje van vijf jaar, is in het wielrennen een buitenbeentje. Ze is pas aan haar eerste volledige wielerjaar bezig en pakte in het Franse Saint-Félicien de Europese titel Gran Fondo.

Deze verkoopster leerde een paar jaar geleden het fietsen beter kennen. Vorig jaar begon ze in de zomer bij de nevenbonden wedstrijden te rijden. Bij de Henegouwse federatie EDH (Echappée de Hainaut) pakte ze in 2023 de Europese titel. Ze voegde er dit jaar al een nieuwe sterrentrui aan toe. “Dat EK Gran Fondo stond in fluo in mijn kalender”, vertelde Timperman. “In de eerste plaats omdat die titelstrijd op een parcours met veel hoogtemeters werd gereden. We gingen van start in de regen, maar geleidelijk aan werden de wegen droog. Tijdens de wedstrijd wist ik niet of ik eerste vrouw was. Ik vroeg het nochtans enkele keren aan begeleidende motorrijders, maar ook zij konden het mij niet vertellen. Een halfuur na mijn aankomst stond de uitslag online. Pas dan wist ik dat de Europese titel van mij was.”

Bij nevenbonden en in Gran Fondo’s draagt Elke Timperman het shirt van het John Saey Cycling Team en is ze ploegmaat van onder meer Patrick Cocquyt, Bjorn De Decker en Kurt Leuntjens. In een Gran Fondo in de Vogezen kon ze zich kwalificeren voor het WK Gran Fondo van 1 september in het Deense Aalborg.

BK tijdrijden

“Ik zal nog enkele andere Gran Fondo’s rijden”, verduidelijkt Timperman. “Vorig jaar won ik in Spanje. Normaal ga ik terug om een nieuwe recordtijd te rijden. Andere wedstrijden hangen een beetje af van mijn zin om te koersen, maar ook in belangrijke mate van het parcours. Hoe langer een wedstrijd is en hoe meer hoogtemeters er zijn, hoe beter voor mij.”

In koersen van Belgian Cycling verdedigt Timperman de kleuren van het Baloise WB Ladies Team. Recent nam ze deel aan het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Binche en aan de nationale titelstrijd tussen Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Tegen de klok werd ze zevende bij de WE2, in de wegwedstrijd, waar Lotte Kopecky won, 53ste.

The post Elke Timperman is Europees kampioene Gran Fondo: “Hoe lastiger, hoe beter” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

Waarom staan er 50 strandstoelen op de Meir?

Wie vandaag over de Meir wandelde, zag daar een vijftigtal strandstoelen van Gazet van Antwerpen opgesteld staan. Die hadden we er in alle vroegte geplaatst. De stunt kaderde in een andere stunt: deze zomer kan je namelijk 8 weken lang Gazet van Antwerpen lezen voor maar € 8. En mis je na die 8 weken je dagelijkse portie nieuws? Dan

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey”

Het wielerenthousiasme van tweedejaarsjunior Mathis De Waele (17) kreeg een boost. Twee weken terug won hij in Zwevegem z’n eerste wedstrijd ooit. Even voordien werd hij zesde in de interclub Romsée-Stavelot-Romsée.
The post Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey” appeared first on KW.be.

Lees meer »