Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”

Woonzorgcentrum De Zilverberg en kinderopvang Kidz sloegen de voorbije week de handen in elkaar voor de organisatie van het eerste Boomerz Zomerkamp. Veertien bewoners en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten de hele week van elkaars gezelschap. “Er zijn heel wat kampjes voor kinderen, maar jongeren tussen de 10 en 12 vallen er vaak uit. We geloven in een dergelijk concept waar zowel de senioren als de kinderen van elkaar kunnen leren”, aldus Anneleen Santens van kinderopvang Kidz.

Kilo bijgekomen

Na een voorstellingsronde maandagochtend werd elke jongere aan één van de veertien geselecteerde senioren gekoppeld. Al snel bleek er een hechte band te ontstaan tussen de buddy’s. “Ik heb me enorm geamuseerd. Ik ben een kilo verzwaard door het lachen”, aldus Denise Callewaert (90) en Noel Debu (92) die samen in het woonzorgcentrum verblijven. Het koppel krijgt vaak het bezoek van hun achterkleinkinderen. “Maar nu hadden we een hele week jongeren rond ons. We hebben potjes in klei gemaakt, hebben geturnd… Een dergelijk kampje zou men vaker mogen organiseren.”

Dat vindt ook bewoonster Fientje Werbrouck. “De kinderen hebben zo goed voor ons gezorgd. Zij zorgen voor extra leven in het woonzorgcentrum. We hebben zoveel samen gedaan. Van petanque tot knutselactiviteiten. We zullen hen missen.”

Leuker dan danskampje

Niet enkel de bewoners genoten, ook de jongeren blikken voldaan terug op de voorbije week. “Het was supertof. Ik nam vroeger nog deel aan een danskampje, maar deze week was zoveel leuker. We hebben heel wat nieuwe mensen leren kennen”, aldus Olivia Carrein (11).

Net zoals haar vriendin Iliana Benitez hoopt ze de bewoners nog terug te zien. “Mijn opa verblijft hier in het woonzorgcentrum. Zijn kamer is vlak naast die van Denise en Noel. Ik ben dan ook blij dat ik hen nog terug zal zien”, aldus Iliana.

De organisatoren van het woonzorgcentrum en de kinderopvang blikken tevreden terug op een erg geslaagde eerste editie. “Het ziet er naar uit dat dit een vervolg krijgt.”

The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Owla Showtime Brugge verwelkomt ‘Red Carpet’

Bruggeling Dirk Van Vooren neemt je als gastheer mee op een waanzinnige trip en nodigt je uit om een kijkje te komen nemen in het universum van wereldsterren als Prince, Phil Collins, Katy Perry, Taylor Swift en Elvis Presley. Via de rode loper neem je ook een muzikale Hollywood-duik en wandel je binnen bij de filmpremières van ‘Frozen’, ‘Schindler’s List,

Lees meer »

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE TOUR. Vingegaard reageert op uitspraken van Evenepoel na gravelrit: “Dat is niet rijden zonder ballen, maar rijden met verstand”

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag voorgeschoteld. Op het persmoment van Visma-Lease a Bike kwam Jonas Vingegaard terug op de kritiek die hij kreeg na de graveletappe: “Als ik met Remco en Tadej had meegereden, had ik de Tour gisteren verloren.” De tenoren werken de benen los tijdens een rondje op de fiets.

Lees meer »

Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’

De Paardenstad mag zich de komende zes jaar met trots Kindvriendelijke Stad noemen. Na een lang en succesvol traject overhandigde de Vlaamse kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens het bijzondere label aan het stadsbestuur.
The post Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met ‘LICHT’ geven Ingeborg en David Vandyck op 22 december een uniek kerstconcert in Concertgebouw Brugge

Op zondag 22 december 2024 kan je om 18 uur in het Concertgebouw Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een 5-koppige liveband die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jeugdkoor ‘Fioretti’. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen. Met ‘LICHT’ willen

Lees meer »