Eendracht Hooglede aast nu wél op eindrondeticket: “Op termijn naar eerste provinciale”

Voetbalclub Eendracht Hooglede kende een prima eerste seizoen in tweede provinciale. Tot op de slotspeeldag hadden ze uitzicht op een eindronde, maar finaal liep het mis. Dit jaar staat een eindronde wel met stip genoteerd.

“Vorig jaar was de linkerkolom onze doelstelling”, blikt trainer Comptaert even terug. “Die doelstelling hebben we behaald, maar ergens was er toch wel een beetje ontgoocheling omdat we nipt de eindronde misten. Ons doel is om stapsgewijs te groeien en deze club wil op termijn de oversteek naar eerste provinciale maken. We willen ons dan ook dit jaar niet wegsteken: een eindrondeticket is een realistisch doel.” Hooglede versterkte zich met drie doelmannen: Keanu Provoost (De Ruiter), Luca Deprez (Mandel B) en Jarne Derie (Meulebeke). Verder tekenden ook Louis Vandepitte (Wervik), Kenneth Devuldere (Wetteren), Korben Bossu (Ardooie) en Yoran Gaillez (Mandel United B).

Ambitieus

Voorzitter Jeffrey Bolle is tevreden met de inkomende transfers. “We zijn zeker versterkt, zowel in de breedte als in kwaliteit. Vandaar dat we ook de ambitie voor de eindronde durven uit te spreken. Op vlak van concurrentie denk ik dat Veurne sterk gekocht heeft. Ook Daring Brugge en Koekelare verwacht ik voorin.”

Hooglede kreeg wel te maken met een serieuze domper. Het kunstgrasveld dat nochtans in de meerjarenplanning van de gemeente stond, komt er deze zomer niet. “Uiteraard was dit nieuws een ontgoocheling, maar daar hebben we ons rap overgezet. In laatste instantie werd ons eerste veld opnieuw gezaaid. Het betekent dat we onze thuiswedstrijden van de beker van West-Vlaanderen zullen afwerken op de velden van SK Roeselare. Het kunstgrasveld wordt dus een jaar uitgesteld, we willen hier namelijk geen bouwwerf in het midden van het seizoen.” (JT)

The post Eendracht Hooglede aast nu wél op eindrondeticket: “Op termijn naar eerste provinciale” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Britse kranten kijken vooruit naar klinkende overwinning voor Labour en afgang van “arrogante clowns” van conservatieve partij

De Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Premier Rishi Sunak en zijn Tories staan er historisch slecht voor in de polls en dat is te zien op de voorpagina’s van de Britse kranten. De tabloid ‘Daily Star’ zet zelfs clownsschoenen op de cover en verkneukelt zich erover dat de conservatieve “clowns” en “bedriegers” morgen

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

ABC Petanque Stasegem viert 20-jarig jubileum: “Als je wil dat je kinderen ooit petanquen, moet je ze nu al op de wachtlijst zetten”

ABC petanque Stasegem vierde zaterdag hun 20ste seizoen. ABC staat voor ‘Annick’s Ballen Club’. “Annick, de cafébazin die de petanquebanen aanlegde, is al een tijd geen cafébazin meer, maar ze blijft toch onze mascotte. Ook van het feest”, aldus voorzitter Virginie Meesseman.
The post ABC Petanque Stasegem viert 20-jarig jubileum: “Als je wil dat je kinderen ooit petanquen, moet

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

Bijna 10.000 mensen komen naar Koksijde voor opendeurdag Defensie

Naar schatting zijn ongeveer 10.000 bezoekers afgelopen woensdag afgezakt naar de luchtmachtbasis van Koksijde om er de jaarlijkse opendeurdag bij te wonen. Voor Defensie was dit een unieke gelegenheid om te tonen waartoe ze in staat is en misschien wel bij sommige bezoekers interesse te wekken om er een loopbaan te beginnen.
The post Bijna 10.000 mensen komen naar

Lees meer »