Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen staan”

Zwevegem Sport won vorig seizoen met vlag en wimpel de titel in tweede provinciale. In het tussenseizoen haalden de jongens van T1 Frederic Calu zeven nieuwelingen binnen. “Het zou moeten volstaan om een rustig seizoen vol te maken”, hoopt sportief verantwoordelijke Mathieu Dosquet.

Na acht jaar in het vagevuur van tweede provinciale, heeft Zwevegem Sport zijn plaats in de hoogste provinciale reeks terug opgeëist. De Draadtrekkers, met een realistische voorzitter Tom Desmet op kop, zijn niet van plan om ooit nog een stap terug te zetten. Om straks met een degelijke ploeg aan de aftrap te komen, werden zeven nieuwe spelers binnengehaald.

Carrière

Een van hen is Dylan Vens die de vorige twee seizoenen bij FC Lendelede het mooie weer en de doelpunten maakte. “Na twee mooie jaren bij Lendelede, met twee seizoenen geleden een titel in derde als kers op de taart, kon ik die mooie kans die Zwevegem me gaf om nog eens van eerste te proeven, niet laten liggen”, lacht de 28-jarige Meulebekenaar. “Hoe mijn spelerscarrière er uit ziet? Ik begon bij de ploeg van mijn gemeente FC Meulebeke. Al vrij vroeg stapte ik over naar Ingelmunster. Niet lang daarna werd ik er weggeplukt door Cercle Brugge. Daar heb ik een uitstekende jeugdopleiding genoten waarvan ik nog steeds de vruchten pluk. Daarna volgden een overstap naar Zulte Waregem en opnieuw Meulebeke. Op jonge leeftijd mocht ik er proeven van eerste provinciale. Na vier seizoenen Meulebeke koos ik om terug te keren naar Ingelmunster, tot ik twee jaar geleden de overstap maakte naar Lendelede.”

Mooie statistieken

Bij Lendelede was Dylan Vens in twee seizoenen goed voor 32 goals. “Mooie statistieken”, zegt de postbediende. “Mijn beste positie? Ik ben een polyvalente aanvaller die een neus heeft voor goals. In ieder geval, ik ben geen egotripper en zet het belang van de ploeg altijd voorop. Na een goede babbel met het bestuur en T1 Frederic Calu, moest ik niet lang nadenken om mijn krabbel te zetten. Naar verluidt is de sfeer bij mijn nieuwe club uitstekend. Dat is de juiste basis om er een geslaagd seizoen van te maken. Met de kwalitatief brede en sterke kern zullen we heel zeker ons mannetje staan in de hoogste provinciale reeks”, besluit Dylan Vens.

De zeven Zwevegemse aanwinsten: Mauro Mercher (Avelgem), Dieter en Mathias Meulenyzer (Boezinge), Dylan Vens (Lendelede), Dmitry Konstantinovich (Wervik), Robbe Platteeuw (Oostnieuwkerke), Brent Sandra (Gullegem). (AV)

The post Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen staan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »

Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey”

Het wielerenthousiasme van tweedejaarsjunior Mathis De Waele (17) kreeg een boost. Twee weken terug won hij in Zwevegem z’n eerste wedstrijd ooit. Even voordien werd hij zesde in de interclub Romsée-Stavelot-Romsée.
The post Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten schorst burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Visie)

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »