Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.

“Er gebeurde heel wat de laatste maanden, we kunnen niet meer spreken over ‘fait divers’. Van autodiefstallen tot diefstallen van bestelwagens, inbraken in bestelwagens, de helft van Wervikse apothekers kreeg al ongewenst bezoek, inbraken in horecazaken en nu ook een diefstal in de Sint-Medarduskerk.”

“Dit zijn zaken die we in de krant lezen, wellicht gebeurden er nog heel wat meer zaken die de pers niet haalden. Het is begrijpelijk dat jullie daar ook niet mee te koop lopen, het bestuur zou wel eens in een slecht daglicht kunnen komen te staan. Het onveiligheidsgevoel bij de bevolking was nog nooit zo groot in onze geliefde stad. De criminaliteit houdt maar niet op in Wervik.”

Ongenoegen

“De uitslagen van de jongste parlementsverkiezingen waren ook heel duidelijk (het Vlaams Belang haalde een grote score, red.). Er is een groot ongenoegen en de mensen zijn het meer dan beu om bestolen te worden. Mag ik jullie erop wijzen dat het verdomd de taak is van de overheid om de bevolking en hun eigendommen te beschermen.”

“Graag hadden we vernomen van het lokaal bestuur welke stappen jullie gaan zetten om deze zaken een halt toe te roepen. Toen we vorig jaar een gemeenteraad hebben samengeroepen met de voltallige oppositie kregen we het verwijt dat we deden aan stemming- en bangmakerij.”

Commissievergadering

“Vorig jaar had de korpschef gezegd dat ze transparanter zouden zijn naar informatie, vandaar onze vraag. Het is niet omdat we lid zijn van de oppositie dat we geen goeie ideeën hebben of bekommerd zijn voor onze bevolking. We reiken jullie de hand om mee te helpen denken hoe we de rust kunnen doen terugkeren naar onze Tabaksstad en vragen jullie om een commissie samen te roepen.”

“Deze keer vragen we geen gemeenteraad, maar een commissievergadering. Vorig jaar kregen we van een aantal raadsleden uit de meerderheid het verwijt dat de gemeenteraad te veel geld kost.”

The post Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Keith Starmer nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keith Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Dode en gewonden door hevig onweer in Tsjechië

In Tsjechië zijn door hevig onweer dit weekend een dode en verschillende gewonden gevallen. Ook in buurland Polen vielen lichtgewonden nadat een hevige windvlaag twee springkastelen wegblies. Dat melden de lokale hulpdiensten zondag.

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »