Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”

Het idee om met een supportersvereniging van Cercle te starten kwam van Louis Vergauwe en enkele kameraden. “Een creatieve vriend creëerde een eigen vlag voor ons. Een vaandel dat we telkens symbolisch naar de matchen van Cercle konden meenemen”, vertelt hij. “Meestal hingen we de vlag op achter het doel, ook op verplaatsing. In het begin waren we met een vijftal om de matchen bij te wonen. Ondertussen zijn we met zo’n twintig uit de regio van Gits”, aldus Vergauwe. “We willen dat nu in de mate van het mogelijke verder uitbreiden, waarbij de kameraadschap centraal staat.

Nieuwe vlag

Daarnaast denkt 8830 eventueel aan het peterschap van een speler. “Misschien kunnen we eens polsen bij bijvoorbeeld Senna Miangue. Voorlopig houden we onze activiteiten bij busverplaatsingen. We denken eraan om ook een nieuwe vlag aan te schaffen, om die op Europese verplaatsingen mee te nemen. En aan een eigen sticker. En op het eind van het seizoen behoort een ledenfeest tot de mogelijkheden.”

Louis maakt deel uit van het bestuur van de supportersfederatie van groen-zwart. 8830 krijgt qua werking de steun van Groen-Zwart Lichtervelde. Als lokaal hebben Louis en zijn vrienden ‘t Geniep, in de Grijspeerdstraat in Gits.

Weddenschap

“Het is een café waar eigenlijk veel supporters van alle mogelijke ploegen langskomen. Bart Meeuws, de uitbater, is een echte Clubsupporter, en toch zijn we er al jaren welkom. Zo’n drie jaar geleden had een toenmalige werknemer van het café, ook Cerclesupporter, een weddenschap met de uitbater afgesloten: bij winst van Cercle mochten wij het café helemaal in groen-zwart tooien. Dat is dan ook gebeurd”, lacht Louis Vergauwe. (ACR)

The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Pedri neemt Kroos niets kwalijk en weet het zeker: “Onze Spaanse droom blijft duren”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Dentergemse oppositie tempert optimisme over jaarrekening

De gemeente Dentergem zit in financieel goede papieren. Dat blijkt uit het voorleggen van de jaarrekening op de gemeenteraad. De kastoestand bedraagt 15,7 miljoen euro, een stijging van ongeveer 489.000 euro in vergelijking met het vorige jaar.
The post Dentergemse oppositie tempert optimisme over jaarrekening appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »