Britse “horrorverpleegster” krijgt nog maar eens levenslang nadat ze zuurstofslangetje had uitgetrokken bij prematuurtje

Een Britse verpleegster op de afdeling neonatologie heeft bewust het zuurstofslangetje van een prematuurtje uitgetrokken. Ze is nu veroordeeld tot levenslang. En dat is niet de eerste keer. Want Lucy Letby (34) werd eerder al veroordeeld voor zeven moorden en zes moordpogingen op prematuurtjes.

 

Meer krantenkoppen in België

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »

Boek over Metaalbouw Vuylsteke

In juni 1994 viel het doek over het bedrijf Metaalbouw Vuylsteke in Meulebeke. Het eens zo bloeiende metaalbedrijf, dat ooit aan meer dan 350 personen werk verschafte, werd failliet verklaard nadat de overnemers, de familie Schabés, op frauduleuze wijze in drie jaar tijd alle kapitaal van het bedrijf voor andere doeleinden gebruikte. Meteen stonden de nog 320 aanwezige werknemers op

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

Straf! Volledig podium op WK garnaalpellen in Frankrijk is West-Vlaams: Ann (56) uit Brugge is wereldkampioen

In het Franse Leffrinckoucke werd het WK garnaalpellen georganiseerd. Opmerkelijk wel: het volledige podium is West-Vlaams! Ann Dalle uit Brugge is wereldkampioen geworden. Ze pelde maar liefst 111 gram garnalen in 10 minuten. Vorige week werd ze, met 105 gram gepelde garnalen in 10 minuten, derde in Oostduinkerke.
The post Straf! Volledig podium op WK garnaalpellen in Frankrijk is

Lees meer »

Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie

Op de laatste schooldag werd er tijdens een receptie in de pastorie hulde gebracht aan de afscheidnemende leerkracht Sylvie Dupont en aan Mieke Berghman, directeur van de Middenschool in Ingelmunster.
The post Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

Bekende horecazaak Dé Clesse te koop

De bekende horecazaak Dé Clesse op de Markt werd in 2020 getroffen door een zware brand. Het gebouw, ooit het woonhuis Les Tilleuls van kunstschilder Louis Clesse, is nu te koop voor 289.000 euro bij Residentie Vastgoed.
The post Bekende horecazaak Dé Clesse te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »