Bijna 200 eters nemen plaats aan Langste Tafel in Gistel

Tussen de 170 en 180 personen schoven aan ‘De Langste Tafel’, een privé-initiatief waarbij een belevingsbrunch centraal stond.

Verder konden deelnemers uitzonderlijk de torenspits van de Onze-Lieve-Vrouwekerk beklimmen en een uniek schilderij van Peter Paul Rubens bewonderen. Die Verdammte Spielerei zorgde voor een schitterende muzikale noot. “Die Verdammte Spielerei zorgde ervoor dat mensen aan tafel van plaats wisselden en zo anderen leerden kennen. De Langste Tafel kaderde in het themajaar Kastelen & Abdijen, maar we kregen al de vraag om het event volgend jaar opnieuw te organiseren. Daar zullen we over nadenken”, zegt medeorganisator Marc Boudolf.

The post Bijna 200 eters nemen plaats aan Langste Tafel in Gistel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Als een hogepriester van de liefde: Lenny Kravitz (60) betovert Rock Werchter met oeuvre vol erotiek

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien een overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Muzikaal kon het allemaal wat

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Twee rijstroken versperd op A12 naar Brussel na ongeval

Op de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is er flink wat verkeershinder ter hoogte van Meise nadat een personenwagen is ingereden op een vrachtwagen. Dat meldt de federale politie. Het is nog niet duidelijk of er bij het ongeval gewonden gevallen zijn.

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Nieuw vrijetijdsaanbod voor jongeren in De Lovie vzw: “We willen zorg op maat bieden aan wie er nood aan heeft”

De Lovie vzw is een sociale organisatie actief in heel de Westhoek. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, andere beperking of verhoogde kwetsbaarheid. Om tegemoet te komen aan de nood aan vrijetijdsbesteding voor jongeren met ASS of een gedragsproblematiek en voor jongeren met een beperking werd een nieuw aanbod uitgewerkt onder de noemer JokiFun en Tjsakut

Lees meer »