Automobilist onder invloed van cocaïne houdt onschuld vol: “Moet van een tongzoen zijn”

Een 41-jarige automobilist ontkende voor de Kortrijkse politierechter dat hij in Anzegem onder invloed van cocaïne rondreed. Een bloedtest dezelfde dag in het ziekenhuis moest zijn onschuld bewijzen. Net als een opmerkelijke uitleg…

Op 23 september 2023 liep B.C. in Anzegem tegen de lamp. Hij viel op door zijn hoge snelheid en bij de controle die daarop volgde, tekende hij positief op cannabis en cocaïne. En dat nadat hij de voorbije jaren al drie keer was veroordeeld omdat hij onder invloed van drugs achter het stuur zat. “Maar dit keer was dat niet het geval”, bleef de veertiger zijn onschuld staande houden. Drie uren na de positieve speekseltest liet hij in het ziekenhuis van Waregem al bloed afnemen voor een analyse. Die bleek negatief. “Ik was zeker dat ik geen drugs had gebruikt”, aldus de man. “De dag voordien had ik wel een paar trekjes van een joint genomen, maar geen cocaïne. Ik had wel seks met iemand die wél cocaïne gebruikte. Tekende ik positief door een tongzoen?”

Zware straf

De politierechter veegde zijn argumenten van tafel, aanvaardde de bloedtest van het ziekenhuis niet als tegenexpertise en strafte zwaar: een voorwaardelijke celstraf van drie maanden, een boete van 3.200 en zeven maanden rijverbod. Als hij zijn rijbewijs terug wil, zal hij eerst moeten slagen voor theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven. Meer zelfs: de politierechter verklaarde hem ook rij-ongeschikt. Dat betekent dat hij minstens zes maanden niet met een auto mag rijden. Pas als hij kan bewijzen dat hij minstens zes maanden clean is, kan hij aan de politierechter vragen opnieuw rijgeschikt verklaard te worden. (LSi)

The post Automobilist onder invloed van cocaïne houdt onschuld vol: “Moet van een tongzoen zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis. “Nergens crisisopvang te vinden voor hem”

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken vrijdagavond in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau

In de nieuwe editie van de Gault&Millau Belgische Wijngids staat voor het eerst een wijn van domein Beerbosch in Sint-Denijs met Veerle Verrue en Arne Pannecoucque als bezielers.
The post Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »