Alpaca-fokkerij in Ruiselede levert topkwaliteit wol en leuke uitjes: “Alpaca’s brengen ons tot rust”

Ze kunnen je charmeren door hun wollige vacht, hun ranke hals en hun puppy-ogen. En dat deden ze ook met het echtpaar Patrick De Bel en Nele Luyssen. Vandaag telt de Sunset Alpaca-hoeve al 38 stuks en ontvangen ze meer dan duizend bezoekers per jaar. “We proberen een leuke link te leggen tussen natuur, mens en dier”, zegt het echtpaar.

In de weidse landschappen van West-Vlaanderen zijn kuddes koeien, schapen en paarden de normaalste zaak van de wereld. Maar een groep alpaca’s? Dat blijft ongewoon. “We hebben ons ook in de materie moeten verdiepen”, legt Patrick uit. “Stage gelopen bij een alpaca-fokkerij, ons aangesloten bij de Alpaca Association Benelux, weides aangepast, stallingen voorzien. En zo is onze hobby een echte passie geworden.”

Wat is eigenlijk het verschil tussen een lama en een alpaca, willen we meteen weten. “Een lama is veel groter, beschikt niet over een goede kwaliteit wol en heeft kromme, lelijke oren”, legt Patrick uit. Het is duidelijk voor welk dier hij een boontje heeft. “Alpaca’s brengen ons tot rust”, vertelt Nele en dat was meteen de aanleiding, om wandeltochten met alpaca’s te organiseren. Een wandeling van zo’n anderhalf uur zorgt voor een zeer ontspannen ervaring. De formule heeft succes, de feedback van bezoekers is zeer positief. “Elke alpaca heeft zijn eigen karakter”, vertelt Nele. “Je hebt speelvogels, pittigaards, leiders, volgers en koppigaards. Instinctief kunnen we alpaca’s matchen met een bepaald type bezoeker. En dat klopt meestal. Zo proberen we de beleving telkens beter en beter te maken. Patrick heeft net een stal van 400 vierkante meter gebouwd, met een bezoekersruimte. Zo kunnen we bezoekers veel beter ontvangen.”

Zachte wol

Ondertussen verbeteren Patrick en Nele jaar na jaar de kwaliteit van de wol door foktechnieken en genetica. “Alpaca-wol is heerlijk zacht en ideaal voor mutsen, truien en sjaals”, zegt Nele. “Maar ook in een dekbed is het lekker om te slapen en meteen warm.” Wij zijn alleszins verkocht.

De Sunset Alpaca-hoeve is gevestigd in de Krommekeerstraat 2 in Ruiselede (Doomkerke). Bezoek enkel via afspraak op 0478 337 922 (Patrick) of 0499 195 375 (Nele).

The post Alpaca-fokkerij in Ruiselede levert topkwaliteit wol en leuke uitjes: “Alpaca’s brengen ons tot rust” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie

Op het Klein Strand in Oostende is de opbouw volop bezig voor Ostend Beach Festival op 12, 13 en 14 juli. Na 15 jaar is de ploeg al goed op elkaar ingespeeld en loopt de voorbereiding gesmeerd. We blikken al even vooruit met organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens.
The post Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie appeared

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »

“Ik heb 3.500 euro betaald. Natuurlijk ben je dan niet goed snik”: een dag in het spoor van de unieke Oranje-gekte in Berlijn

Al toeterend, op klompen en met bier. Heel veel bier. Zie daar hoe onze noorderburen zaterdag Berlijn veroverden. Onze man ging op in de oranje massa – fandorp, supportersmars en stadion incluis – en zag hoe Nederland zich naar de halve finale knokte. Pure carnaval, uniek in zijn soort. Chronologie van een dagje Hollands erfgoed. “Allemaal van links naar rechts,

Lees meer »