Zweedse opa’s en oma’s worden betaald om voor hun kleinkinderen te zorgen, zou dat bij ons een goed idee zijn?

In Zweden kunnen grootouders voortaan betaald worden om voor hun kleinkinderen te zorgen. Experts betwijfelen of dat in Vlaanderen een goed idee zou zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

David Vandyck & Ingeborg brengen uniek kerstverhaal in Concertgebouw Brugge: “Mét ‘LICHT’ zijn wij het antwoord op De Warmste Week in Brugge”

Op zondag 28 december kan je om 18 uur in het Concertgebouw van Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een vijfkoppige liveband, die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jongerenkoor Fioretti. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen.
The post

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »