Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.

“Het gaat om een mooi oud Mariabeeld met kind Jezus op de arm. De beelden van Maria en Jezus hebben een gouden en zilveren kroon en Maria had een zilveren scepter in de hand. Het is die scepter die gestolen werd. Pastoor Marc Verhaeghe stelde de diefstal vast. Daarvan werd aangifte gedaan door de voorzitter van het kerkbestuur bij de politie.”

Geleide bezoeken

Dit weekend is er zowel zaterdag als zondag van 14 tot 16 uur een geleid bezoek aan de kerk, trouwens een van de grootste en merkwaardigste kerken van West-Vlaanderen met talrijke bezienswaardigheden in bouw en uitrusting.

Deelnemers aan het geleid bezoek bewonderen er niet alleen het opmerkelijke en heel ruime interieur maar tevens de schat aan boeiend meubilair, onder meer de barokke preekstoel en biechtstoel. Bijzondere verhalen en anekdotes laten de deelnemers geheimvolle hoekjes en beeldhouwwerk ontdekken. Ook afdalen in de heel interessante crypte en de toren bezoeken met de klokken en met vooral het fantastisch wijde uitzicht over Wervik, Wervicq-Sud en de Leievallei.

Het gaat om een organisatie van Cultuursmakers. Deelname kost vijf euro.

The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een nieuw project om mantelzorgers te vinden, versterken, verlichten en te verbinden zodat ze hun zorgtaak (makkelijker) kunnen volhouden en ook zelf nog een kwalitatief leven kunnen leiden.
The post Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »