Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan.

“Mijn zoon Jan was nochtans in goede vorm. Hij heeft zaterdag nog een koers gewonnen in Stalhille”, zucht zijn moeder Bianca De Bel. Jani Peiren, eliterijder zonder contract, die als militair actief is bij Defensie in Zeebrugge, had in Damme afgesproken met enkele collega wielrenners voor een trainingsrit.

Zware val

“Hij reed langs de Sint-Pieterskaai op het dubbelrichtingsfietspad, toen een auto die een zijstraat wou inslaan, hem de pas afsneed. Jani heeft nog alle remmen dichtgegooid, maar kon een aanrijding niet meer vermijden. Hij kwam zwaar ten val en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gevoerd.”

“Dat dubbelrichtingsfietspad in Brugge, met al de inritten van die winkels, is zeer gevaarlijk! Naast twee gebroken ribben heeft hij een sleutelbeenbreuk. Donderdag of vrijdag wordt hij geopereerd. Mijn zoon mag wellicht een streep zetten onder zijn seizoen. En dat een week voor zijn 25ste verjaardag! Er wacht hem nu drie maanden revalidatie.”

WK in Denemarken

“Normaal gezien mag hij over drie weken opnieuw op rollen beginnen fietsen, maar zeker niet op de weg. Jani was erop gebrand om volgende maand mee te gaan op buitenlandse stage met de militaire ploeg, ter voorbereiding van het WK in Denemarken. Dat valt nu in het water”, aldus Bianca De Bel.

Jani Peiren, een brok graniet uit Bredene, was aan een uitstekend seizoen bezig. Hij won in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo en kroonde hij in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.

The post Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir Keir Starmer met nog maar 5 van de 650

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

KIJK. Woedende DJ Hardwell beëindigt abrupt zijn optreden op Saga Festival: “Zo kan ik niet optreden”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »