Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan”

Met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis schoot Welzijnsvereniging Blankenberge officieel uit de startblokken. “Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge”, aldus burgemeester Björn Prasse (Open VLD).

In oktober maakte het lokaal bestuur bekend dat het samen met zorggroep Motena uit Roeselare een gloednieuwe zorgsite zal bouwen en exploiteren. De nieuwe zorgsite integreert verschillende zorgfuncties: een woonzorgcentrum met 120 woongelegenheden, een dagverzorgingscentrum voor 20 gebruikers met uitbreidingsmogelijkheid tot 30, een polyvalente ruimte die kan worden ingericht als kinderdagverblijf en een bistro te realiseren aan de hand van de renovatie van lokaal dienstencentrum De Bollaard.

Onlangs werd de gunningsleidraad officieel goedgekeurd, de komende maanden zijn de vijf geselecteerde bouwteams aan zet om een ontwerp en bouwbudget op te maken. Ze hebben tijd tot 30 november om hun offerte in te dienen.

Moderne voorziening

Burgemeester Björn Prasse: “We zijn erg tevreden dat we in de korte tijd die ons gegeven werd niet alleen een partner gevonden hebben, maar ook een welzijnsvereniging konden oprichten en straks ook met een concreet bouwproject voor de dag zullen komen. Tegen het einde van dit jaar ligt er een concreet, uitvoerbaar en gefinancierd plan op tafel.”

“Dat we onze mensen dan tegen 2028 in een nieuwe zorginfrastructuur zullen kunnen opvangen, is een grote stap vooruit voor de zorgbehoevenden in onze stad maar ook voor het hele team van zorgverleners. Leven en werken in een moderne voorziening die helemaal voldoet aan de hedendaagse standaarden, is wat elkeen van hen verdient.”

Mooi verhaal

Welzijnsvereniging Blankenberge wordt bestuurd door een raad van bestuur en algemene vergadering, met van elke deelgenoot respectievelijk vijf en zeven leden die vorige week werden aangesteld. Het voorzitterschap is per definitie voor Blankenberge.

“We kijken uit naar een constructieve samenwerking binnen de Welzijnsvereniging. We zijn ervan overtuigd dat dit de start is van een mooi verhaal, waarin de inwoners van Blankenberge centraal staan. We kijken met een positieve blik naar de toekomst”, aldus schepen van Sociale zaken Annie De Pauw (Vooruit).

The post Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »