Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor vervroegd vuurwerk.

Bij de start van de zomer kijkt niemand uit naar het einde ervan, behalve als het over Waregem Koerse en de bijhorende feestweek gaat. Vooraleer er samengetroept wordt op de Gaverbeekhippodroom staat er heel wat te gebeuren in het stadscentrum. “We houden uiteraard vast aan onze traditionele en succesvolle ingrediënten zoals de kermis, die blijft het kloppend hart van onze feesten”, duidt schepen van Feestelijkheden Pietro Iacopucci (CD&V).

De Waregem Koerse Feesten gaan op donderdag 22 augustus om 18 uur officieel van start met gratis oliebollen en een kwartiertje gratis kermis, gevolgd door de traditionele steepleworp. “Er staan opnieuw bijzonder leuke attracties rond de kerk. De blikvanger van dit jaar is de Big Splash”, vertelt foorkramer Vanessa Lasou, die op de voorstelling haar collega’s vertegenwoordigde.

Chapeau XXIV

Op vrijdagmiddag is er van 14 tot 16 uur ook een prikkelarme foor. En op woensdag 28 augustus is de kermis gratis voor Waregemnaren met een handicap. Ook de populaire Seniorensteeple en de Nacht van de Humor staan op het programma. Nieuw is Chapeau XXIV, een hoedenshow en -verkoop in de dekenale kerk. “Dit miste Waregem nog”, vindt bezieler Marijke Vantieghem. “Er zal ook live muziek gebracht worden door oud-Idool-deelnemer Andrei Lugovski.”

Zaterdag vult cultuurcentrum De Schakel park Casier met tientallen straat- en circusartiesten uit alle uithoeken van de wereld. Het Waregemse poppentheater Roodsnor zal tijdens De Kleinste Steeple alvast uitpakken met een grote primeur. De dag nadien wordt het park omgetoverd tot het wereldfestival Mabatobato.

Zinder

Waregem Koerse Music vormt de muzikale afsluiter van de zomer. Op zaterdagavond zetten Radio Guga, Intergalactic Lovers en Black Box Revelation het park in vuur en vlam. DJ Sofie Engelen sluit de avond af. Wie op maandagavond in het park optreedt, blijft voorlopig geheim.

Een dag voor het hippische hoogtepunt kan je in de centrumstraten genieten van de grote Jaarmarkt en van het cultureel festival Zinder op het Boekenplein.

Meer info over het volledige programma van de Waregem Koerse Feesten vind je op https://www.waregem.be/koersefeesten.

The post Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dode en gewonden door hevig onweer in Tsjechië

In Tsjechië zijn door hevig onweer dit weekend een dode en verschillende gewonden gevallen. Ook in buurland Polen vielen lichtgewonden nadat een hevige windvlaag twee springkastelen wegblies. Dat melden de lokale hulpdiensten zondag.

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »