Ward Vergote (Visie) geschorst als burgemeester van Moorslede

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen met de belangen die hij moet beheren of waarop hij moet toezien”, aldus de minister. 

Meer krantenkoppen in België

Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een nieuw project om mantelzorgers te vinden, versterken, verlichten en te verbinden zodat ze hun zorgtaak (makkelijker) kunnen volhouden en ook zelf nog een kwalitatief leven kunnen leiden.
The post Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die vandaag maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel maandag twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weer fun op en naast de IJzer met IJzerfun: “Blijven kamperen kan één avond”

Naar ondertussen jaarlijkse traditie is er weer het zomerevent IJzerfun. Dit jaar gaat IJzerfun door van zaterdag 13 juli tot en met zondag 28 juli in Roesbrugge, op de weide ter hoogte van de brug tussen Professor Rubbrechtstraat nummer 1 en Bergenstraat 1. “Op zaterdagavond 20 juli organiseren we één avond Camping IJzerfun waarop mensen zich kunnen inschrijven om te

Lees meer »

“Stop alsjeblieft met huilen”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »