Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.

Er staan 26 nieuwe mensen op de lijst. Mieke Eggermont, Hilde Bouckenooghe en Lucrece Vervaeck stonden in 2018 al op de lijst van de toenmalige SP.A in Zwevegem.

“Onze nieuwe diverse groep vertegenwoordigt een breed scala aan leeftijden, beroepen en deelgemeenten. De gemiddelde leeftijd van onze kandidaten ligt op 48 jaar waarbij onze oudste kandidaat 74 is en de jongste slechts 20 jaar, onze voorzitter Britt Hennion, die tevens lijstduwer is.”

Er staan 14 vrouwen en 15 mannen op de lijst, afkomstig uit verschillende hoeken van Zwevegem: 6 uit Moen, 4 uit Heestert, 2 uit Otegem en 2 uit Sint-Denijs en 15 uit het centrum van Zwevegem.

“Deze diverse groep vertegenwoordigt een brede waaier aan beroepen en sectoren. Van studenten tot gepensioneerden, van arbeiders en bedienden tot ambtenaren en vrije beroepen. Onze kandidaten zijn de ruggengraat van onze afdeling.”, zegt Mieke Eggermont.

Programma

Er wordt nog volop gewerkt aan het programma maar drie speerpunten kunnen er al meegeven worden. “We willen een warme en bruisende gemeente waar plaats is voor iedereen. Een gemeente waar het goed en betaalbaar wonen is en een gemeente die bereikbaar en veilig is voor iedereen. Hier denken we vooral aan het openbaar vervoer in Zwevegem en in de deelgemeenten. We zullen nog grondig onderzoeken wat de hiaten zijn en deze oplijsten. Daarna zullen we voorstellen uitwerken met een kostenbatenanalyse.”

Verder wilde Mieke nog meegeven dat ze gaan voor beleidsdeelname in Zwevegem.

Huisbezoeken

“We zijn er alvast klaar voor en vanaf eind augustus zullen we proberen om zoveel mogelijk mensen te spreken via onze huisbezoeken waar we kort en persoonlijk ons programma kunnen toelichten.”

The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Wie vanuit Londen het Verenigd Koninkrijk in reist staat schok te wachten: grootste deel heeft geen economische waarde

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen donderdag, schrijft hij in de Nederlandse krant ‘Algemeen Dagblad’. Hoe

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »