Vijf nieuwkomers bij Staden: “Maar we vergeten de jeugd niet”

Derdeprovincialer SK Staden pakt voor volgend seizoen uit met vijf nieuwkomers. Dat betekent echter niet dat men de visie om eigen jongeren de kans te geven, laat varen.

“Na onze degradatie uit tweede provinciale hadden we vorig jaar een mooie basis gelegd voor de toekomst met vooral eigen jongeren”, opent sportief verantwoordelijke Bart Bruneel. “Maar in het tussenseizoen is FC Passendale hier zwaar komen shoppen bij onze beloften. In totaal zijn er 7 jongeren vertrokken waardoor we toch extern naar versterking moesten uitkijken. Met de vijf aanwinsten erbij hebben we nu een kern van 35 spelers voor de eerste ploeg en beloften. Wie waar zal spelen, zal de trainer moeten uitmaken na de voorbereiding. Aan hen dus om zich te bewijzen. Met Rune Viaene, Victor Vermeulen, Dries Lievens, Thomas Dejonckheere en Giel Delafortrie schuiven er trouwens vijf U21-spelers door. Het zal dus echt wel knokken worden om de speelkansen.”

Top vijf

En wat is het doel? “Van onze A-kern is op onze tweede keeper na niemand vertrokken. Met de interne en externe aanwinsten erbij ben ik er rotsvast van overtuigd dat het nog beter moet kunnen dan vorig jaar. Dan zijn we op de zesde plaats geëindigd. Nu mikken we dus op de top vijf. Het zal wel drummen worden voorin, want ook Poperinge kocht stevig in, Oostduinkerke is een sterk voetballende ploeg en dan zijn er nog Dosko Beveren en Dadizele A die hogerop willen. Belangrijk zal zijn om een goeie start te nemen.”

Eén van de nieuwe gezichten is eigenlijk een oude bekende: de 27-jarige Robbe Janssens. “Vier jaar lang trok Eendracht Hooglede aan mijn mouw voor een transfer, pas twee jaar terug heb ik toegestemd. Daar heb ik vooral veel plezier beleefd naast het veld, erop kreeg ik amper speelkansen. Vorig seizoen had ik snel beslist om naar mijn vertrouwde nest in Staden terug te keren. Hier wil ik helpen om de clubambitie te realiseren: meedoen voor de prijzen”, besluit de Hoogledenaar.

The post Vijf nieuwkomers bij Staden: “Maar we vergeten de jeugd niet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »