Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen Zandvoorde

Op 12, 13 en 14 juli is er in Zandvoorde door de plaatselijke Zwaantjes Roller Club de 56ste editie van de Flanders Grand Prix van Vlaanderen inline-speedskating. Er is in dat weekend ook de Cadet Challenge, het officieuze Europees kampioenschap voor die leeftijd. Vier leden van ZRC nemen eraan deel.

Meer dan 700 renners uit 25 landen hebben zich voor de Flanders Grand Prix ingeschreven, op de 200 meter Mundialpiste, waar enkele dagen later het EK plaatsvind. Een 40-tal lokale renners van Zwaantjes maken hun opwachting en voor talloze vrijwilligers en de organisatie is het de laatste grote test voor het EK. Tijdens de Cadet Challenge is er de deelname van drie jongens en een meisje van ZRC.

Ambitieus

Massimo Verleene (14) uit Bredene werd in 2018 nationaal kampioen. “We mogen voor de Belgische ploeg rijden en worden het ganse weekend opgevolgd door Remi Hubert, onze bondscoach, en Anja Decoster als sporttechnisch medewerker. Ik kies vooral voor de lange afstanden en kijk alvast uit naar de drie kilometer en de afvallingswedstrijd van vijf kilometer. Ik hoop op een A-finale en ik ben vooral trots dat ik de Belgische driekleur kan dragen.”

Oostendenaar Matteo Deceuninck (12) kreeg de motivatie in het skeeleren mee van zijn papa Andy Deceuninck. “Zo ging de bal aan het rollen en werd ik ondertussen vier maal Belgisch kampioen en won ik enkele Europacupwedstrijden. Het zijn vooral de lange afstanden waarvoor ik mijn skeelers aanbind. Ik ben niet zo groot. Sprinten is dus niet echt voor mij, zo met die lange passen. In de punten- en in de afvallingskoers wil ik mij toch wel tonen. Een A-finale voor beide zou mooi zijn.”

Joren Verleye (13) uit Oostende vroeg zijn eerste paar skeelers aan Sinterklaas. Hij trok ermee naar de ZRC en begon daar in competitie. En nu is er zijn eerste selectie voor de nationale ploeg. “Ik vind dat wel tof. Het wordt sowieso een spannende ervaring. Maar ik zie het zitten. Ik ga vooral voor de afstanden tot aan de 1.000 meter. Zo hoop ik in de flying lap op een plaats in de A-finale.” (ACR)

The post Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen Zandvoorde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Kortrijk Spurs versterkt zich met Amerikaan John Newman III

Basketbalclub House of Talents Kortrijk Spurs heeft met de 24-jarige John Newman een derde Amerikaan gestrikt met het oog op volgend seizoen. Hij is een small forward / shooting guard van 1.96m.
The post Kortrijk Spurs versterkt zich met Amerikaan John Newman III appeared first on KW.be.

Lees meer »

Juf Sabine Himpens gaat na 41 jaar met pensioen

Vrijdag 28 juni was voor Sabine Himpens (61) haar laatste schooldag in de Sint-Pieterschool in Oostkamp. Na 41 jaar lesgeven is het tijd voor een nieuwe fase in haar leven en een verdiend pensioen. Ze was koningin voor één dag en werd uitgezwaaid door meer dan 500 leerlingen.
The post Juf Sabine Himpens gaat na 41 jaar met pensioen

Lees meer »

“Iedere andere Democraat kan winnen van Trump.” Waarom Joe Biden nu écht onverkiesbaar wordt

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »