Verkoop zonnepanelen aan Vlaming stuikt in elkaar na wegvallen subsidie, afzet aan bedrijven groeit wél

In de eerste vier maanden van het jaar hebben Vlaamse particulieren 16.600 nieuwe zonnepaneleninstallaties geplaatst, bijna de helft minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt ‘Het Belang Van Limburg’ donderdag op basis van cijfers van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). 

Meer krantenkoppen in België

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »