Veldbloem organiseert tweede editie Molenlandzoektocht in Tielt: “Onze mooie landelijke streek in de kijker zetten”

De tweede editie van de Molenlandzoektocht loopt nog tot maandag 16 september. Stefaan Debouver (62) stippelde net zoals vorig jaar een mooie route uit.

“Omdat Tielt centraal gelegen is binnen de vroegere Molenlandroute, starten we weer aan de Halletoren. Daar neem je best ook een kijkje nabij het terras van brasserie de Botermarkt. Daar hangen de foto’s in groot formaat en kan je eventuele aawijzingen vinden. Daarna loopt het parcours naar Meulebeke, waar elk gehucht de revue passeert om daarna terug naar Tielt te gaan. We hopen op deze manier onze mooie landelijke streek in de kijker te zetten.”

Aanpassingen

Vorig jaar organiseerde Zoektochtenclub de Veldbloem de allereerste editie. “Uit de evaluatie bleek dat er te veel vragen waren. We hebben daarom het aantal omloopvragen herleid van 47 naar 25. Daarnaast vonden deelnemers het vervelend antwoorden te zoeken tijdens het rijden op landelijke wegen. Dit jaar leiden we ze naar een plaats waar ze hun voertuig kunnen parkeren om daarna op zoek te gaan.”

Het parcours telt 32 kilometer. “Dat kan zowel met de wagen als met de fiets. Er zijn 25 vragen. In de volledige routebeschrijving zijn vijf routeonderdelen onderstreept. Daar moet je een foto zoeken. Daarnaast zijn er ook nog vijf puzzelvragen, opgehangen bij horecazaken. Reken hoe dan ook minstens op een dagdeel om alle antwoorden te vinden. We hebben een makkelijke F-tocht en een moeilijkere A-tocht met meer addertjes onder het gras”, besluit Stefaan Debouver.

Zoektochtbundels zijn verkrijgbaar in Tielt (stadhuis, Botermarkt, Den Arend, dagbladhandel Iris of stationsshop Leona), Meulebeke (gemeentehuis, Veldbloem, d’oude Pekkerie, slagerij Andy en Ann of Bakkerij Carlo en Nathalie) of bij de organisatoren. Een boekje kost 11 euro en iedereen die het antwoordenblad tijdig indient, wint een prijs. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 5 oktober in de eetzaal van het Sint-Jozefinstituut van Tielt. Een deel van de opbrengst gaat naar Kom Op Tegen Kanker. (KeMa)

The post Veldbloem organiseert tweede editie Molenlandzoektocht in Tielt: “Onze mooie landelijke streek in de kijker zetten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Partij van Wilders naar nieuwe radicaalrechtse alliantie met Orban in Europees Parlement: “Wij houden van ons land. Sterk en soeverein”

De Nederlandse uiterst rechtse partij PVV van Geert Wilders sluit zich in het Europees Parlement aan bij Patriots for Europe, de nieuwe politieke familie waarvan de Hongaarse premier Viktor Orban medeoprichter is. Dat meldt partijleider Geert Wilders in een bericht op X. De PVV behaalde bij de Europese verkiezingen van vorige maand zes zetels.

Lees meer »

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »