VBS Poldernest Pervijze zwaait directrice Roselijn Verstege uit: “De sociale contacten zal ik missen”

Roselijn Verstege (64) startte in het onderwijs in 1986. In 2015 begon ze als directrice in Pervijze. Roselijn woont in Brugge met haar partner Leo Van de Velde. Ze heeft vier kinderen en vier kleinkinderen.

“Als groepsleidster in de jeugdbeweging wist ik dat ik iets met kinderen wou doen. Vandaar het idee om in het onderwijs te stappen. Ik gaf 29 jaar voornamelijk les in de derde graad. Toen kon ik starten in de school van Pervijze. Ik werd er ingesmeten. Met vallen en opstaan en dankzij de steun van collega’s en vrijwilligers hebben we de schoolwerking kunnen verderzetten en uitbouwen tot een fijne leef- en leergemeenschap”, vertelt Roselijn.

“Directeur zijn, is samen met je team veel kunnen bereiken in je school, samen zoeken om alles in goede banen te leiden. Het is kijken wat er voor onze school belangrijk is, met vertrouwen in de leerkrachten. Ik heb veel leuke herinneringen zoals de tweedaagse met het team, de kinderen zien spelen in de speelweide, de informele momenten met de collega-directies. Ik gaf ook nog Frans in het zesde. De sociale contacten met ouders, teamleden, directies en de kinderen zal ik heel erg missen.”

Veel gerealiseerd

Tijdens haar tijd als directrice is er veel gerealiseerd op school. “We hebben van een kaal voetbalveld een mooie speelweide gemaakt, er is een polyvalente zaal gebouwd in 2017 en op 19 augustus starten we met de bouw van een nieuw afdak en een toiletblok”, aldus Roselijn. “Ik hoop ook dat ik belangrijke waarden heb gebracht, zoals respect voor elkaar. We kregen meer lestijden, er is meer administratieve ondersteuning en de financiering is gestegen. Het stijgende aantal taken, de digitalisering en de hoge verwachtingen van ouders en de maatschappij zorgden voor een hoge werkdruk.”

Mooiste beroep

“Leerkracht is, vind ik, het mooiste beroep ter wereld. Met kinderen mogen werken, houdt je jong: ze zijn nieuwsgierig, enthousiast en zo echt.”

Straks wordt voor Roselijn het hoofdstuk onderwijs afgesloten, maar er dreigt voor haar zeker geen zwart gat. “Ik heb heel wat hobby’s waar er nu weinig tijd voor is : zwemmen, wandelen, padellen, lezen, weggaan met vriendinnen, reizen, meer tijd met Leo, mijn vader, de kinderen en kleinkinderen. Ik zal me absoluut niet vervelen. Ik zal zeker nog wel eens binnen springen en indien gewenst een handje toesteken op school.”

The post VBS Poldernest Pervijze zwaait directrice Roselijn Verstege uit: “De sociale contacten zal ik missen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: De ‘louche’ jurist Joost de Damhouder

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: de ‘louche’ jurist Joost de Damhouder.
The post Bruggeling onder de loep: De ‘louche’

Lees meer »

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »