Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.

“In de voormiddag vonden de halve finales plaats. De beste zes per reeks mochten naar de finale. Die serie ging voor mij heel vlot. Alles was samen tijdens het fietsen, en de loopproef kon ik makkelijk afsluiten met een finaleplaats.”

“Ook die finale verliep heel vlot. We kwamen met tien uit het water, waardoor er bij het fietsen een samensmelting was. De wissel voor het lopen was bepalend. Ik kon als derde beginnen. Er kwam nog iemand aansluiten, maar ik kon toch als tweede de eindmeet overschrijden. Ik had gehoopt me te kunnen plaatsen, maar niet dat ik als tweede over de finish zou komen. ”

“Alles staat nu in het teken van het Europees kampioenschap, dat van 9 tot 11 augustus plaatsvindt in het Turkse Balikesir. Hopelijk kan ik daar met dezelfde vorm aan de start staan. Het is ook een wedstrijd met halve finale en finale. De finale halen is – net als vorig jaar – realistisch, maar er kan natuurlijk altijd iets gebeuren. Slaag ik erin om mij te plaatsen, dan mag ik naar het wereldkampioenschap in Malaga, van 18 tot 20 oktober.”

Midden in examens

“De wedstrijd in Willebroek was er eentje midden in de examens, de laatste in de middelbare school”, gaat Jasper verder. “Ik heb gemerkt dat het een heel drukke periode was, die ik gelukkig ook op school goed kon afsluiten. Het was misschien niet mijn beste examenperiode, maar ik verwacht veel van mezelf.”

“Volgend jaar ga ik voor bio-ingenieur studeren in Kortrijk. Ik zal geen normaal traject afleggen, maar 40 in plaats van 60 studiepunten opnemen, om alles te kunnen blijven combineren,” besluit Jasper.

The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem

In de lokalen van de Kunstacademie in oc De Brug werd zondag de tentoonstelling Wonderkamer geopend. Meteen betekende het voor heel wat leerlingen het einde van hun carrière aan de Kunstacademie.
The post Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »