“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.

“Op vrijdag 26 juli is er de frietkaarting in de gymzaal van de basisschool, de inleg bedraagt 1,50 euro”, opent Bernard De Marez, voorzitter van het Feestcomité. “Op zaterdag 27 juli kan je gratis deelnemen aan een fotowandelzoektocht. Inschrijven kan tussen 9 en 17 uur. Om 14 uur beleven we een seniorennamiddag met gratis koffie en gebak voor alle senioren van ‘t Veld. Om 17 uur start de vinkenzetting in de Bloemgatstraat. Inschrijvingen en prijsuitreiking in de gymzaal van de basisschool. Onze zomerbar met caféspelen opent omstreeks 19 uur.”

Vedettenparade

“Op zondag 28 juli komen vanaf 7 uur de wielertoeristen aan hun trekken. Dit jaar staat er een mooie rit van 80 kilometer op het programma. Wie in familiekring wil fietsen (een tocht van 20 kilometer), kan dit vanaf 8 uur. Gratis deelname. Om 11.30 uur wordt uit elke categorie één winnaar getrokken die een mooie prijs ontvangt.”

“Het hoogtepunt van Tabakommegang is nog altijd de vedettenparade op zondagnamiddag op de parking van het transportbedrijf Wittouck in de Bloemgatstraat. Hebben toegezegd: De Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola. Het eetfestijn start om 18.30 uur. Ardeens gebraad, verse frietjes, warme saus en verse groentjes zijn te verkrijgen voor 15 euro voor de volwassenen en voor 10 euro voor de kinderen. Kaarten zijn te verkrijgen bij de bestuursleden of door overschrijving op BE17 7387 0314 3221 voor maandag 22 juli met vermelding eetfestijn TBO en het aantal personen”, aldus Bernard.

Steun van 300 bedrijven

“Tabakommegang is een jaarlijks regionaal volksfeest dat drie dagen duurt. De realisatie ervan is slechts mogelijk dankzij de inzet van ons Feestcomité en de gewaardeerde sponsoring van meer dan 300 regionale bedrijven”, legt Bernard uit.

Het organiserende Feestcomité bestaat uit Bernard De Marez (voorzitter), Luc Debackere (penningmeester), Francis Vanwalleghem (secretaris) en de actieve medewerkers Frederik Vermeersch, Jurgen Vroman, Marc Lecluyse, Dirk Geldhof, Hein Hallaert, Wouter Martens en Lukas Degezelle.

The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Glenn vervangt hertenboer Michiel in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Het leven is meer dan werken alleen. Dat beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij op jonge leeftijd wees werd. De veeboer uit Weelde zoekt in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ – hij vervangt hertenboer Michiel, die zich teruggetrokken heeft – dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het

Lees meer »

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Niet voor hartlijders: ondanks erbarmelijk voetbal gaat Engeland na strafschoppen door naar de halve finales

Engeland overtuigde andermaal niet, maar staat wél in de halve finales van het EK. Ze bleven het koelbloedigst in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland, Trent Alexander-Arnold vlamde de beslissende elfmeter voorbij Sommer. Ondanks de povere prestatie was Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, een tevreden man. “Mijn spelers waren geweldig”, klinkt het.

Lees meer »

Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit

De laatste wedstrijd van het voorbije seizoen was voor Daniel De Pauw (74) ook zijn laatste wedstrijd als délégué van de eerste ploeg. Hij blijft wel voor de terreinen van FC Kleit zorgen.
The post Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit appeared first on KW.be.

Lees meer »