Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden. 

Meer krantenkoppen in België

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.
The post Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.
The post Jeugd

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

EXCLUSIEF. Reuzengrote vol-au-vent en Bart De Wever als special guest: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde en ondernemer, Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid enkele details: “We hebben een hele grote vol-au-vent-koek laten maken in plaats van een bruidstaart, en Bart De Wever liet ons op

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »