Stadsgids nieuw knelpuntberoep in Wallonië, in Vlaanderen worden vacatures vlot gevuld

Stadsgids is een van de nieuwe knelpuntberoepen in Wallonië, dat maakte de Waalse arbeidsbemiddelaar Forem woensdag bekend. In Vlaanderen lijkt er vooralsnog geen probleem te zijn in de sector.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Burgemeester Vandenberghe countert ‘stemmingmakerij’ rond gemeentelijke financiën: “Bredene is financieel gezond”

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht vorige week de blijde boodschap dat Bredene financieel kerngezond is. “We presenteren op het einde van de legislatuur een jaarrekening met 3,7 miljoen euro overschot en dat ondanks enorme investeringen in een nieuw woonzorgcentrum, sport- en zwembadcomplex en groen.” Niks van, vindt Vicky Dereere (Alternatief24): “Heel wat uitgestelde uitgaven komen straks als een boemerang terug.”

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

Slib in kasteelpark Mariënstede wordt geruimd: “Hopen dat het park in het voorjaar kan openbloeien”

In het kasteelpark Mariënstede in Dadizele wordt slib geruimd en de vijver, grachten en omwalling gesaneerd. De broodnodige werken zijn geraamd op 340.000 euro. “Ik ben blij dat we eindelijk kunnen overgaan tot deze werken”, geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “Er zijn voor de uitvoering 40 werkdagen voorzien. We hopen eind september te starten, zodat het park in het

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »