Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper

Acht maanden was hij clean, maar toch herviel G.V. in zijn speedgebruik. En hoewel hij onder voorwaarden stond, liep de man tegen de lamp. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man nu tot een celstraf van 2 jaar, waarvan een groot deel voorwaardelijk.

Toen de politie op 15 oktober vorig jaar G.V. uit Zillebeke op zijn step aan het station van Ieper zagen voorbijkomen, hielden ze hem staande. De man was gekend bij de politie en blijkbaar bleek hun achterdocht terecht, want G.V. had 100 gram speed bij zich. De man werd aangehouden en in voorarrest geplaatst. Op het moment van zijn aanhouding, stond hij onder voorwaarden na een eerdere veroordeling van 18 maanden cel met uitstel, eveneens voor drugsfeiten.

Geen grote hoeveelheden

“Mijn client stond inderdaad onder voorwaarden en heeft die duidelijk geschonden”, gaf de raadsman van G.V. toe. “Die man was 8 maanden clean, maar is hervallen in zijn speedgebruik. Druggebruik kost geld en daarom is hij begonnen met dealen. Het gaat echter niet om grote hoeveelheden, maar om bedragen van 50 tot 100 euro of 200 euro. Zijn gsm werd uitgelezen, maar niet alle deals die daarop te vinden waren, werden uitgevoerd. Bovendien heeft het lang verblijf in de gevangenis zijn ogen geopend.”

Gok- en drugsverbod

De rechter veroordeelde de man tot een celstraf van 2 jaar, waarvan enkel het deel in voorarrest als effectief wordt beschouwd. Hij kreeg ook een boete van 8.000 euro, eveneens voor een groot stuk voorwaardelijk. De rechter legde hem een gok- en drugsverbod op. Ook hij zich weerhouden van drankmisbruik en mag hij geen contact meer hebben met het drugmilieu. Werken behoort eveneens tot zijn voorwaarden.

The post Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Partij van Wilders naar nieuwe radicaalrechtse alliantie met Orban in Europees Parlement: “Wij houden van ons land. Sterk en soeverein”

De Nederlandse uiterst rechtse partij PVV van Geert Wilders sluit zich in het Europees Parlement aan bij Patriots for Europe, de nieuwe politieke familie waarvan de Hongaarse premier Viktor Orban medeoprichter is. Dat meldt partijleider Geert Wilders in een bericht op X. De PVV behaalde bij de Europese verkiezingen van vorige maand zes zetels.

Lees meer »

Twee overnemers voor failliet TGL Cleaning Services uit Menen, personeel kan blijven

De ondernemingsrechtbank heeft TGL Cleaning Services uit de Ieperstraat in Menen failliet verklaard. Opmerkelijk: nog voor de uitspraak van het faillissement is er al een overnemer gevonden. Zowel voor de afdeling ramenwas als voor de afdeling algemene schoonmaak. Op één bediende na, blijven alle medewerkers in dienst. TGL Cleaning Services bevond zich in een unit van het Tyberpark en werd

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

En toen veranderde het sixpack in buikvet. Karen (45) en Naldo (36) getuigen over hun ‘zwemband’: “O, je krijgt een baby?”

Karen Devriese (45) en Naldo Gabriëls (36) zijn moedige mensen: zij doorbreken het taboe en spreken open en bloot over hoe zij de strijd tegen het buikvet voeren. Want het zít er, onmiskenbaar. Iedereen ziet het en heeft meteen een mening of – erger nog – een oplossing klaar. Maar wie een buikje heeft, weet ook: “Het probleem ligt bij

Lees meer »

KIJK. Beloega’s Plombir en Miranda, die gered werden uit belegerde Charkiv, maken het goed in grootste aquarium van Europa

Beloegadolfijnen Plombir (15) en Miranda (14) zwemmen rond in hun nieuwe thuis in Valencia, Spanje. Geen evidentie, want enkele weken geleden zaten ze nog in Charkiv, Oekraïne, waar Russische bommen en raketten insloegen tot op een paar honderd meter van hun verblijf. Een internationaal team vervoerde hen toen naar het grootste aquarium van Europa: L’Oceanogràfic. De twee witte dolfijnen maken

Lees meer »