S&P500 klimt tot vers record

06:06 De Amerikaanse beurzen zochten nieuwe hoogtepunten op. De matige economische data doen beleggers hopen op een renteknip van de Fed. 

Meer krantenkoppen in België

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Papa Andy (39), mama Kyra (33) én baby Naud zijn alle drie op dezelfde dag jarig: “Dat de kans wel héél klein zou zijn, vertelde onze gynaecoloog nog”

Toen de gynaecoloog de uitgerekende geboortedatum van hun klein spruit verklapte, gniffelden Andy en Kyra meteen naar elkaar. ‘30 juni? Een dag later op 1 juli zijn we samen jarig’, zei het koppel uit het Limburgse Lanaken. Hun stiekeme wens kwam ook nog eens uit, want maandag kwam baby Naud gezond ter wereld. “Een mooier verjaardagscadeau is er niet”, vertelt

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker

Brugge wordt op de komende Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat Olympisch’, op ’t Zand en op de Markt.
The post Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker appeared first

Lees meer »