Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.
The post Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niet de Middellandse Zee, wel gebied rond Canarische Eilanden is dodelijkste stukje oceaan voor vluchtelingen: “Het risico om te sterven, is 1 op 12”

Voor de kust van het West-Afrikaanse Mauritanië zijn maandag minstens 89 mensen omgekomen toen hun vissersboot zonk. De boot vertrok tussen Senegal en Gambia, en was onderweg naar Europa. Op die route langs de Atlantische Oceaan vielen dit jaar al bijna 5.000 doden. “Het is veel gevaarlijker dan de Middellandse Zee.”

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »