Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.

Op 3 november 2023 stapte de vrouw nog de woning van Andy M. (46) in Wevelgem binnen. Ze had nog geld van hem tegoed en zou het dan ontvangen. Geld bleek er evenwel niet aanwezig, wel drugs. “Omdat ze geen pijnpleisters meer had”, legde M. het drugsgebruik uit.

Mocht hulpdiensten niet bellen

“Het was een stormachtige dag en ik wou vermijden dat ze zou weggaan. Om haar te beschermen.” Volgens de openbare aanklager gebeurde dat dan toch op een vreemde manier. “Ze werd op de grond geduwd, de arm werd op de keel gezet, de andere hand op mond en neus, tot het haar zwart voor de ogen kwam, ze werd in de zetel gegooid, geslagen met een kabel en hij ging verschillende keren op haar zitten. Ze probeerde verschillende keren de hulpdiensten te bellen maar hij nam telkens haar telefoon af. Pas ’s anderendaags mocht ze de woning opnieuw verlaten.”

Aan relatie werken

Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van 1 jaar, waarvan de helft effectief. M. en zijn advocate Larissa Windey vroegen de volledige straf voorwaardelijk uit te spreken. Zowel het slachtoffer als M. zijn vragende partij om het geldende contactverbod op te heffen. “We zijn al 12 jaar samen en willen opnieuw aan onze relatie werken”, aldus M. “Ik heb spijt van die dag. Het had niet mogen gebeuren.” Vonnis op 16 juli. (LSi)

The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enqûete: helft wil Tedesco zien vertrekken, een derde vindt dat Lukaku best stopt bij nationale ploeg

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Bijna één op de drie vindt ook dat Lukaku best stopt bij de nationale ploeg, terwijl 80% van mening

Lees meer »

David Vandyck & Ingeborg brengen uniek kerstverhaal in Concertgebouw Brugge: “Mét ‘LICHT’ zijn wij het antwoord op De Warmste Week in Brugge”

Op zondag 28 december kan je om 18 uur in het Concertgebouw van Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een vijfkoppige liveband, die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jongerenkoor Fioretti. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen.
The post

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

Keir Starmer officieel nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keir Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Slib in kasteelpark Mariënstede wordt geruimd: “Hopen dat het park in het voorjaar kan openbloeien”

In het kasteelpark Mariënstede in Dadizele wordt slib geruimd en de vijver, grachten en omwalling gesaneerd. De broodnodige werken zijn geraamd op 340.000 euro. “Ik ben blij dat we eindelijk kunnen overgaan tot deze werken”, geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “Er zijn voor de uitvoering 40 werkdagen voorzien. We hopen eind september te starten, zodat het park in het

Lees meer »

Keith Starmer nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keith Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »